Οι προκαταβολές αποζημιώσεων της Hellenic Train για το σιδηροδρομικό δυστύχημα

Η εταιρεία ξεκινά την καταβολή χρημάτων προς τις οικογένειες των θυμάτων.
ALEXANDROS AVRAMIDIS via Reuters

Λίγες ημέρες μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, στις 28 Φεβρουαρίου 2023, κι ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι δικαστικές διαδικασίες από τις οικογένειες των θυμάτων, η Hellenic Train ανακοίνωσε ότι ξεκινά την καταβολή προκαταβολών αποζημιώσεων προς τις οικογένειες των θυμάτων και των επιβατών:

Συγκεκριμένα, οι προκαταβολές διαμορφώνονται ως εξής:

1. Στις οικογένειες των θανόντων επιβατών προκαταβολή ύψους 42.000 ευρώ

2. Ανεξάρτητα από τη σοβαρότητα των τραυματισμών, 10.000 ευρώ στους επιβάτες που τραυματίστηκαν και εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία ή κλινικές και 5.000 ευρώ στους επιβάτες που τραυματίστηκαν και δεν νοσηλεύονται πλέον σε νοσοκομεία ή κλινικές.

Επιπλέον, στις οικογένειες των θανόντων, των τραυματιών και των άλλων επιβατών που βρίσκονταν στο τρένο τη στιγμή του ατυχήματος, αποζημίωση 300 ευρώ για τις αποσκευές, συμπεριλαμβανομένων των χειραποσκευών, των προσωπικών αντικειμένων και των ζώων (!).

Η διοίκηση της Hellenic Train γνωστοποίησε απλοποιημένες διαδικασίες για την άμεση καταβολή των παραπάνω προκαταβολών, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ειδικών ομάδων για τη συλλογή και διεκπεραίωση των απαιτήσεων και την άμεση επικοινωνία με τους δικαιούχους.

Η Hellenic Train επισημαίνει ότι η προκαταβολή αυτή δε συνιστά σε καμία περίπτωση αποδοχή ευθύνης από την πλευρά της εταιρείας, και υπερβαίνει τα προβλεπόμενα του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για τους επιβάτες ως ελάχιστη συμβολή στην αντιμετώπιση των δεινών που προκλήθηκαν από το τραγικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου 2023.

Δημοφιλή