Μιλάνο: Οικολογικό «φαινόμενο» το νέο γήπεδο ποδοσφαίρου στο Σαν Σίρο (Εικόνες)

Το νέο τοπόσημο στην περιοχή Σαν Σίρο, καθιστά τη φύση, πρωταγωνιστή της ποδοσφαιρικής εμπειρίας.
Stefano Boeri Architteti / Instagram

To Stadio Bosco προτείνει το αρχιτεκτονικό γραφείο Stefano Boeri Architetti ως διάδοχο του Σταδίου Μεάτσα για να φιλοξενεί τους οπαδούς της Μίλαν και της Ίντερ.

Η πρόταση έχει υποβληθεί στο πλαίσιο του διαγωνισμού που ανακοινώθηκε το 2019 και το νέο τοπόσημο στην περιοχή Σαν Σίρο καθιστά τη φύση πρωταγωνιστή της ποδοσφαιρικής εμπειρίας.

Οι αρχιτέκτονες επιζήτησαν τη δημιουργία «πνεύμονα πράσινου για τη μητρόπολη και ένα μέρος σύνδεσης με το πράσινο μέσα στον αστικό ιστό».

Ο σχεδιασμός του σταδίου περιλαμβάνει 5.700 τετραγωνικά μέτρα οριζόντιων οροφών με πράσινο, 7.000 τετραγωνικά μέτρα προσόψεων με πράσινο (3.300 δέντρα και 56.300 θάμνοι 70 διαφορετικών ειδών που αναμένεται να απορροφούν ετησίως 162 τόνους διοξειδίου του άνθρακα).

Μεγάλες επιφάνειες με φωτοβολταϊκά περιβάλλουν το γήπεδο.

Στο υψηλότερο επίπεδο, μια διαδρομή στίβου για τρέξιμο προσφέρει στους χρήστες χώρο για προπόνηση, βάδισμα και δυνατότητα απόλαυσης της θέας.

Ο «Πύργος του Φωτός» θα είναι ένα φωτεινό τοπόσημο για τις δύο ομάδες του Μιλάνου, επιδιώκοντας να ενισχύσει το μοντέλο «Ένα Στάδιο για Δύο»· εκπέμποντας κόκκινο και μπλε φως - τα χρώματα της Μίλαν και της Ίντερ -, θα αλλάζει ανάλογα με το ποια ομάδα θα βρίσκεται στο γήπεδο.

Η πρόταση περιλαμβάνει γραφεία, ένα ξενοδοχείο, συνεδριακά κέντρα και εμπορικούς χώρους

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλή