ΔΙΕΘΝΕΣ
02/12/2018 18:39 EET | Updated 02/12/2018 18:39 EET

Η μικρή εκκλησία που κάνει λειτουργία μέρα - νύχτα για να μην απελαθεί οικογένεια Αρμενίων

Περισσότεροι από 500 πάστορες διαδέχονται σαν μία ανθρώπινη αλυσίδα ο ένας τον άλλον μέρα - νύχτα

ASSOCIATED PRESS

«Είμαστε στην Ολλανδία περίπου εννέα χρόνια. Όλη μας η ζωή είναι εδώ. Δεν ξέρω πώς θα ήταν να τα χάσω όλα -την πατρίδα μου στην πραγματικότητα...»

Ο Αρμένιος Χαριάρπι Ταμραζιάν, 21 ετών, έφθασε στην Ολλανδία πριν από εννέα χρόνια, μαζί με τους γονείς του, τη 19χρονη αδελφή του και τον 14χρονο αδελφό του. Όταν οι αρχές απέρριψαν το τελευταίο αίτημά του για άσυλο, η οικογένεια εγκατέλειψε το σπίτι της στα περίχωρα της Χάγης και αναζήτησε καταφύγιο στην εκκλησία.

Η οικογένεια που κινδυνεύει με απέλαση στην Αρμενία και επιθυμεί να παραμείνει στην Ολλανδία, κατοικεί στον πρώτο όροφο του ναού από τις 25 Οκτωβρίου.

Στην Ολλανδία η αστυνομία δεν έχει δικαίωμα εισόδου σε χώρο λατρείας κατά τη διάρκεια θρησκευτικής λειτουργίας. Οπότε η εκκλησία αποφάσισε να βοηθήσει την οικογένεια τελώντας αδιάκοπα τη μια λειτουργία μετά την άλλη.

ASSOCIATED PRESS

Περισσότεροι από 500 πάστορες διαδέχονται σαν μία ανθρώπινη αλυσίδα ο ένας τον άλλον μέρα - νύχτα για να λειτουργήσουν στη μικρή προτεσταντική εκκλησία που βρίσκεται σ′ έναν ήσυχο δρόμο της Χάγης. 

Οι μαραθώνιες λειτουργίες άρχισαν να προσελκύουν κατοίκους όχι μόνο από την περιοχή, αλλά και από όλη τη χώρα. 

Η πρωτοβουλία της εκκλησίας στην οδό Τόμας Σβένκεστραατ έγινε θέμα στα social media, με τα μηνύματα υποστήριξης να κάνουν λόγο για μία «πράξη καλοσύνης».  

 «Έχουμε αυτή τη στιγμή 500 πάστορες που έχουν δηλώσει πως θέλουν να τελέσουν λειτουργίες», λέει ο Ντερκ Στέγκεμαν. «Είναι απίστευτο τι μπορεί να καταφέρει η αλληλεγγύη των ανθρώπων», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο.