ΔΙΕΘΝΕΣ
04/05/2020 11:19 EEST | Updated 04/05/2020 11:37 EEST

«Once Upon a Virus» - Η Κίνα ειρωνεύεται τις ΗΠΑ με ένα βίντεο και πρωταγωνιστές lego

Να περιμένουμε απάντηση;

YouTube

Την αντίδραση των Αμερικανών στην πανδημία του κορονοϊού ειρωνεύεται η Κίνα μέσα από ένα βίντεο animation που δημιούργησε χρησιμοποιώντας φιγούρες Lego.

To φιλμ έχει τίτλο «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας ιός», ενώ τα δύο lego αντιστοιχούν στις δύο χώρες.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από το κινεζικό πρακτορείο Xinhua, ανοίγει η αυλαία για να αποκαλυφθεί μια σκηνή στην οποία βρίσκονται δύο φιγούρες Lego, ένας Κινέζος μαχητής που φορά μάσκα και το Άγαλμα της Ελευθερίας.

«Ανακαλύψαμε έναν νέο ιό», λέει ο μαχητής.

«Ε, και;», απαντά το Άγαλμα της Ελευθερίας. «Είναι απλώς μια γρίπη».

Καθώς ο μαχητής εκδίδει προειδοποιήσεις για τον ιό και απαριθμεί τις βασικές ημερομηνίες στην εξέλιξη της επιδημίας στην Κίνα, το Άγαλμα της Ελευθερίας απαντά με απαξίωση, όπως έκανε αρχικά και ο Τραμπ στις συνεντεύξεις Τύπου όταν υποβάθμιζε τη σοβαρότητα της ασθένειας.

«Ακούτε τι λέτε;», ρωτά ο μαχητής καθώς το Άγαλμα της Ελευθερίας αρχίζει να γίνεται κόκκινο από τον πυρετό και του βάζουν ορό.

«Έχουμε πάντα δίκιο, αν και αντιφάσκουμε», απαντά αυτό.

«Αυτό αγαπώ σε εσάς τους Αμερικάνους, τη συνέπειά σας», λέει ο μαχητής.

Από τις 29 Απριλίου, όταν αναρτήθηκε στο επίσημο κανάλι στο YouTube του Xinhua, το βίντεο έχει περισσότερα από 960.000 views, ενώ το έχουν αναρτήσει στο Twitter και Κινέζοι διπλωμάτες.

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα ότι παραπλάνησε την παγκόσμια κοινότητα για τη σοβαρότητα της επιδημίας, ενώ υπάρχουν διάφορες εκκλήσεις για τη διενέργεια διεθνούς έρευνας για την προέλευση του ιού.

(Mε πληροφορίες από Reuters)