Ορκωμοσία Μητσοτάκη ως νέου πρωθυπουργού - Πλάι του μέλη της στενής και ευρύτερης οικογένειας

Μάλιστα πόζαραν και για οικογενειακές φωτογραφίες εντός του προεδρικού Μεγάρου. Παρόντες η σύζυγος και τα παιδιά του, οι αδελφές του και άλλοι συγγενείς.
LOUIZA VRADI via Reuters

Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, Ιερωνύμου.

Ο κ. Μητσοτάκης έφθασε στο Προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Μαρέβα, την οποία κρατούσε από το χέρι. Πίσω τους ακολουθούσαν τα τρία τους παιδιά, Σοφία, Κωνσταντίνος, Δάφνη. Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε και η Ντόρα Μπακογιάννη και άλλα μέλη της ευρύτερης οικογένειας που πόζαραν για κάποιες οικογενειακές φωτογραφίες.

Στις 17:00 αναμένεται να ανακοινωθεί η σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου.

LOUIZA VRADI via Reuters
LOUIZA VRADI via Reuters
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi

Παράδοση παραλαβή σε Μαξίμου

Λίγο αργότερα Στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαμαράς, υποδέχθηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου για την τελετή παράδοσης.

«Σας εύχομαι έτσι ακριβώς όπως ορκιστήκαμε πριν, να υπηρετείτε τη γενική ευημερία του ελληνικού λαού, να την υπηρετήσετε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο και να έχετε τα πιο χρήσιμα αποτελέσματα για την πατρίδα μας» είπε ο κ. Σαρμάς.

«Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και σας ευχαριστώ επίσης και εσάς και το Υπουργικό Συμβούλιο για τον άρτιο τρόπο με τον οποίον επιτέλεσαν τα καθήκοντά σας. Παραμείνατε σε αυτό το γραφείο λίγες εβδομάδες όμως είδατε ότι η ζωή μάς επιφυλάσσει διαρκώς εκπλήξεις και η διακυβέρνηση του τόπου είναι μία υπόθεση η οποία δεν σταματά ποτέ. Και θέλω και πάλι να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για το γεγονός ότι καταφέραμε να περάσουμε αυτή τη μεταβατική περίοδο ανάμεσα στις δύο εκλογές με τρόπο υποδειγματικό και -όπως είπατε- να μπορώ, όντας πια εκλεγμένος πρωθυπουργός και απολαμβάνοντας της εμπιστοσύνης της Βουλής, να επιστρέψω σε αυτό το γραφείο, να συνεχίσω το έργο μου. Και εσείς αντιληφθήκατε το βάρος του χώρου και το βάρος της ευθύνης αυτού αυτού του γραφείου και σας διαβεβαιώνω ότι θα κάνω το καλύτερο το οποίο μπορώ, όπως ορκίστηκα πριν από λίγο στο Σύνταγμα να υπηρετώ τη γενική ευημερία του ελληνικού λαού» είπε ο Κ. Μητσοτάκης.

Δημοφιλή