Εκλογές: Eντολή σχηματισμού Κυβέρνησης στον Μητσοτάκη: "Σκληρή δουλειά, έμπρακτα αποτελέσματα"

Στις 17.00 η ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης. Μιλώντας με την ΠτΔ χαρακτήρισε την οκτακομματική Βουλή ”επιθανάτιο ρόγχο” της απλής αναλογικής.
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi

″Είναι ξεχωριστή τιμή να παραλαμβάνω αυτή την εντολή για να σχηματίσω κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας”, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε πως νιώθει ”βαριά την ευθύνη στους ώμους” του, υπενθύμισε ότι εξαρχής είχε θέσει ως στόχο την σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης και δεσμεύθηκε εκ νέου για τη δρομολογηση μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.

″Έχουμε ισχυρή εντολή και άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η κυβέρνησή μας θα είναι κυβέρνηση σκληρής δουλειάς και έμπρακτου αποτελσμάτος”, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Διεμήνυσε δε, με νόημα, πως η δημοκρατία μας είναι ώριμη να χειριστεί πρόσκαιρες αναταράξεις και χαρακτήρισε την οκτακομματική Βουλή ”επιθανάτιο ρόγχο” της απλής αναλογικής.

Η κ. Σακελλαροπούλου, τόνισε από την πλευρά της, πως ”η Δημοκρατία μας απεδείχθη ανθεκτική” και ευχήθηκε στον κ. Μητσοτάκη ”καλή δουλειά”.

Ακολουθεί στις 13:00 η ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο και απόγευμα 17.00 αναμένεται η ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης.

Σακελλαροπούλου: Πολλές οι προκλήσεις για τον νέο πρόεδρό της Βουλής με 8 κόμματα.

Νωρίτερα, η υπηρεσιακής υπουργός Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού είχε επιδώσει τον πίνακα με τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα της 25ης Ιουνίου στον Πρόεδρο του κοινοβουλίου, Κωνσταντίνο Τασούλα και εκείνος με την σειρά τουν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Αυτή τη φορά έχουμε την ποθητή δεδηλωμένη και βάσει των συνταγματικών μου υποχρεώσεων σας παραδίδω τη σύνθεση της νέας Βουλής για να προχωρήστε τις δικές σας πολιτειακές αρμοδιότητες» είπε ο κ. Τασούλας στην κα Σακελλαροπούλου.

«Είναι σημαντικό ότι είχαμε εκλογές που διεξήχθησαν άψογα σε σύντομο χρονικό διάστημα» σχολίασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ σχολιάζοντας την οκτακομματική Βουλή σημείωσε ότι γεννάει πολλές προκλήσεις για τον νεό πρόεδρό της. «Θα τα ζήσουμε όλα μαζί, εύχομαι να γίνει το καλύτερο για τον τόπο» κατέληξε.