Ορος Benten: Το μικρότερο βουνό της Ιαπωνίας - Εχει ύψος μόλις 6,1 μέτρα (Βίντεο)

Καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, το μικρότερο βουνό της Ιαπωνίας φιλοξενεί πολυάριθμες εκδηλώσεις, από φεστιβάλ άνθισης κερασιών έως γαμήλιες τελετές.
John S Lander via Getty Images

Το όρος Benten, στο νομό Τοκουσίμα, θεωρείται το κοντύτερο φυσικό βουνό της Ιαπωνίας με ύψος μόλις 6,1 μέτρα και διάμετρο κάτω από 60 μέτρα.

Βρίσκεται στη μέση των εύφορων ορυζώνων κατά μήκος της Νομαρχιακής Οδού 10 της Τοκουσίμα. Ο μέσος άνθρωπος χρειάζεται μόλις ένα λεπτό για να φτάσει στην κορυφή και όμως πάνω από 10.000 άτομα κάνουν το ταξίδι εδώ κάθε χρόνο για αυτόν τον συγκεκριμένο σκοπό.

Το Benten Mountain ανοίγει επίσημα για τους τουρίστες την 1η Ιουνίου, όταν διοργανώνεται εδώ μια εκδήλωση «Πρώτη Ανάβαση της Πρωτοχρονιάς» από τοπικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Καθ ’όλη τη διάρκεια του έτους, το κοντύτερο βουνό της Ιαπωνίας φιλοξενεί πολυάριθμες εκδηλώσεις, από φεστιβάλ άνθισης κερασιών έως γαμήλιες τελετές.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Benten δεν είναι μόνο το κοντύτερο αλλά και το ασφαλέστερο βουνό στην Ιαπωνία, χωρίς ατυχήματα ή αναφορές αγνοουμένων που έχουν καταγραφεί ποτέ εδώ.

Το ψηλότερο βουνό της Ιαπωνίας, το όρος Φούτζι, έχει ύψος 3.776 μέτρα.

Δημοφιλή