Παιδόφιλος αυτοκτόνησε στην αίθουσα του δικαστηρίου πίνοντας νιτρώδες νάτριο

Aντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης έως και 100 ετών για εγκλήματα σεξουαλικής φύσεως.
.
.
Frisco Police Department

Το υγρό που κατανάλωσε ένας καταδικασμένος παιδόφιλος στο Τέξας πριν πεθάνει μέσα σε μια αίθουσα δικαστηρίου πέρυσι προσδιορίστηκε ότι ήταν νιτρώδες νάτριο, σύμφωνα με το γραφείο του τοπικού ιατροδικαστή που έκρινε τον θάνατό του ως αυτοκτονία.

Ο Έντουαρντ Λεκλέρ, 57 ετών, δικάστηκε στο Ντέντον του Τέξας τον Αύγουστο αντιμετωπίζοντας πέντε κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση και καθώς διαβαζόταν η ετυμηγορία για την ενοχή του, κατέβασε ένα μπουκάλι νερό γεμάτο με ένα θολό υγρό.

Το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας Τάραντ δήλωσε στην Daily Mail την Τρίτη ότι πέθανε από τις τοξικές επιδράσεις του νιτρώδους νατρίου.

Ο βοηθός εισαγγελέα της κομητείας Ντέντον, Τζέιμι Μπεκ, δήλωσε στο CNN κατά τη στιγμή του θανάτου του Λεκλέρ ότι ένας ερευνητής παρατήρησε τον παιδόφιλο να πίνει το υγρό.

Ο Μπεκ δήλωσε στο WFAA ότι ενώ όσοι βρίσκονταν στην αίθουσα του δικαστηρίου θεώρησαν περίεργο το υγρό που είχε στο μπουκάλι και θεώρησαν ότι ήταν ένας τρόπος να αντιμετωπίσει την ετυμηγορία.

Ο 57χρονος αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης έως και 100 ετών για εγκλήματα σεξουαλικής φύσεως.

Όταν ζητήθηκε από δικαστικό επιμελητή να ελέγξει τον Λεκλέρ, εκείνος βρέθηκε αναίσθητος σε ένα κελί κράτησης.

«Λίγο μετά την είσοδό του στο κελί κράτησης, άρχισε να κάνει εμετό και κλήθηκαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του Λεκλέρ, Μάικ Χάουαρντ.

Ο Χάουαρντ είπε ότι είδε τον Λεκλέρ να πίνει «μια μεγάλη γουλιά από ένα μπουκάλι νερό» ενώ άκουγε την ετυμηγορία, αλλά ο δικηγόρος είπε ότι δεν γνωρίζει τι υπήρχε στο μπουκάλι.

Ο Λεκλέρ μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Δημοφιλή