Παραιτήθηκε διευθύντρια σχολείου, γονείς θεώρησαν «πορνογραφία» το άγαλμα του Μιχαήλ Άγγελου

Παραπονέθηκαν για το περιεχόμενο του μαθήματος τέχνης.
Fairfax Media via Getty Images

Η διευθύντρια του σχολείου Κλασικού σχολείου Ταλαχάσι στη Φλόριντα αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά από παράπονα γονέων πως έδειχνε «πορνογραφία» στα παιδιά.

Η εν λόγω «πορνογραφία», αφορούσε αγάλματα της Αναγέννησης, όπως τον «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου, κατά τη διάρκεια μαθήματος των παιδιών για την Αναγέννηση.

Η Χοπ Καρρασκίλα είχε αναλάβει διευθύντρια στο Κλασικού σχολείου Ταλαχάσι στη Φλόριντα μόλις πριν από λίγους μήνες. Θα δίδασκε στους μαθητές ένα μάθημα για την αναγεννησιακή τέχνη, το οποίο θα περιελάμβανε τις τοιχογραφίες «Δαβίδ» και «Δημιουργία του Αδάμ» αλλά και τη «Γέννηση της Αφροδίτης».

Τρεις γονείς παραπονέθηκαν για το περιεχόμενο του μαθήματος τέχνης. O πρόεδρος του σχολικού συμβουλίου, Μπάρνεϊ Μπίσοπ, είπε στην καθηγήτρια ότι πρέπει να παραιτηθεί ή να απολυθεί, αναφέρει η Mirror.

Επιπλέον, το σχολικό συμβούλιο εφάρμοσε έναν νέο κανόνα, που απαιτεί την ενημέρωση των γονέων δύο εβδομάδες πριν από κάθε δυνητικά αμφιλεγόμενη διδακτέα ύλη.

Η Καρρασκίλα δήλωσε ότι κάποιοι γονείς παραπονέθηκαν πως το μάθημα ήταν πορνογραφικό. Η πρώην διευθύντρια είπε, επίσης, ότι ο κ. Bishop είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για την ηγεσία της, όταν οι γονείς αναστατώνονταν για πολιτικές ή διαδικασίες που δεν ακολουθούνταν με ακρίβεια.

Η ίδια πίστευε ότι ο καταλύτης για το τελεσίγραφο για την παραίτηση ή απόλυσή της, ήταν τα παράπονα για το μάθημα τέχνης.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα