Παρίσι: Τριπλάσιες οι τιμές στα ξενοδοχεία ενόψει Ολυμπιακών αγώνων - Πιο προσιτά τα 5άστερα

Όσοι θέλετε να ζήσετε την εμπειρία των Αγώνων του 2024 θα πρέπει να σπέυσετε καθώς το 45% τωμ καταλυμάτων έχουν ήδη κλειστεί
France, Paris, Eiffel Tower through trees in summer sun
France, Paris, Eiffel Tower through trees in summer sun
Gary Yeowell via Getty Images

Φωτιά έχουν πάρει οι τιμές των ξενοδοχείων στο Παρίσι, καθώς η πόλη του Φωτός κινείται στην δίνη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024.

Αυτό έχει τριπλασιάσει τις τιμές των καταλυμάτων, γεγονός που κάνει την γαλλική πρωτεύουσα απαγορευτική για ορισμένα πορτοφόλια.

Αν πάλι, ένα ταξίδι στο Παρίσι αυτή την περίοδο είναι μέσα στα σχέδια σας, είναι καλό να υπολογίσετε ότι για ένα δωμάτιο σε ξενοδοχείο 3 αστέρων η βραδιά είναι περίπου 685 δολάρια, σε σχέση με τα 178 δολάρια που ήταν μια τυπική διαμονή Ιουλίου, σύμφωνα με στοιχεία της Google.

Τα δε δωμάτια των 4αστερων αγγίζουν τα 953 δολάρια κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, από 266 δολάρια που είναι κατά μέσο όρο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι αυξήσεις στις τιμές είναι αναμενόμενες αν υπολογίσει κανείς ότι το Παρίσι θα φιλοξενήσει περισσότερους από 11 εκατομμύρια επισκέπτες στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, 3,3 εκατομμύρια από τους οποίους, θα αναγκαστούν να αναζητήσουν κατάλυμα έξω από την πόλη.

legna69 via Getty Images

Ωστόσο, σύμφωνα με το γραφείο τουρισμού του Παρισιού, υπάρχουν περίπου 280.000 δωμάτια διαθέσιμα σε όλη την ευρύτερη περιοχή του Παρισιού, που σημαίνει ότι οι τιμές τους θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο.

Όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, κερδισμένοι θα είναι όσοι επιλέξουν να μείνουν στα πολυτελή ξενοδοχεία των πέντε αστέρων, καθώς οι αυξήσεις θα είναι μικρότερες, καθώς φτάνουν στα 1.607 δολάρια τη βραδιά, σε σύγκριση με τα 625 δολάρια που στοιχίζει μια τυπική διαμονή τον Ιούλιο.

Αυτό σημαίνει ότι στην ίδια τιμή μπορείτε να απολαύσετε τα φώτα στον Πύργο του Άιφελ από το κρεβάτι του δωματίου σας σ ένα δωμάτιο 20 τετραγωνικών μέτρων στο πεντάστερο Demeure Montaigne, έξω από την κομψή λεωφόρο Montaigne, με ένα δωμάτιο 16 τετραγωνικών μέτρων στο πιο λιτό Hotel Mogador by the Galeries Lafayette, που η γοητεία του περιορίζεται στα ξύλινα δοκάρια.

Buena Vista Images via Getty Images

Οι «πιο προσιτές» επιλογές που θα μπορεί κανείς να απολαύσει κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων είναι στα πιο ακριβά ξενοδοχεία των 500 και 600 δολαρίων τη βραδιά, σύμφωνα με την Expedia Group Inc.. Όμως και σε αυτές τις περιπτώσεις η διαθεσιμότητα εξαντλείται γρήγορα

Το 45% των δωματίων στο Παρίσι στη διάρκεια των αγώνων έχουν ήδη κλειστεί, όταν συνήθως προ κρατείται το 3% των δωματίων, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας τουριστικών ερευνών MKG.

Ορισμένα ξενοδοχεία μάλιστα, αφήνουν πολλά από τα δωμάτιά τους εκτός λίστας κρατήσεων, με την ελπίδα να τα νοικιάσουν σε υψηλότερη τιμή την τελευταία στιγμή, καθώς πολλές από τις συμφωνίες με τις αντιπροσωπείες των χωρών που θα μετέχουν στην Ολυμπιάδα, έχουν γίνει πριν από χρόνια με τον πληθωρισμό σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Η μεγάλη ζήτηση έχει αυξήσει τις τιμές και σε πλατφόρμες ενοικίασης διακοπών, όπως η Airbnb και η Vrbo. Η μέση ημερήσια τιμή στο Παρίσι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων είναι στα 536 δολάρια χωρίς τα τέλη καθαρισμού, δηλαδή τρε΄’ις φορές πάνω από τα 195 δολάρια για την ίδια περίοδο το περασμένο καλοκαίρι, σύμφωνα με τον πάροχο δεδομένων βραχυπρόθεσμης ενοικίασης AirDNA.

Δημοφιλή