Παρουσίαση του iPhone 15 από την Apple: Στις 22 Σεπτεμβρίου διαθέσιμο και στην Ελλάδα

«Στροφή» της Apple στο USB-C.
via Associated Press

Νέες συσκευές, μεταξύ των οποίων το iPhone 15 και νέα «έξυπνα» ρολόγια παρουσίασε η Apple την Τρίτη, με τα νέα της προϊόντα να καθίστανται διαθέσιμα στην αγορά από τις 22 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία στην οποία θα κυκλοφορήσουν και στην Ελλάδα.

Ο αμερικανικός κολοσσός του χώρου της τεχνολογίας παρουσίασε το iPhone 15 και το iPhone 15 Plus, με οθόνες των 6,1 και των 6,7 ιντσών. Τα iPhone 15 Pro και iPhone Pro Max, στα 999 και 1.199 δολάρια αντίστοιχα, θα έχουν ένα «action button» στη θέση του διακόπτη mute που θα μπορεί να παραμετροποιηθεί για σειρά λειτουργιών. Επίσης, χρησιμοποιείται τιτάνιο αντί για ανοξείδωτο ατσάλι στα side bars.

Ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η «στροφή» της Apple στο standard φόρτισης USB-C από το Lightning, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, για τα νέα iPhones και AirPods Pro. Επίσης, η δυνατότητα σύνδεσης μέσω USB-C διευκολύνει τη μεταφορά περιεχομένου από το iPhone απευθείας σε σκληρούς δίσκους.

via Associated Press

Όλα τα νέα μοντέλα διαθέτουν κύρια κάμερα των 48 megapixel, με τη «ναυαρχίδα», Pro Max, να έχει 5x οπτικό zoom και δυνατότητα telephoto 3x. Με τις συσκευές Pro, οι χρήστες μπορούν να καταγράφουν «spatial» ή τρισδιάστατα βίντεο που μπορούν να προβάλλονται στο επερχόμενο Vision Pro headset της Apple. Ακόμη, υπάρχει δυνατότητα δορυφορικής σύνδεσης για κλήση οδικής βοήθειας- ένα χαρακτηριστικό που λανσαρίστηκε στις ΗΠΑ σε συνεργασία με την American Automobile Association.

Τα iPhone 15 και iPhone 15 Plus έχουν το τσιπ A16 Bionic ενώ το iPhone 15 Pro και το Pro Max το Α17 Pro. Σύμφωνα με την εταιρεία το hardware της σειράς Pro κάνει τις συσκευές πιο κατάλληλες για «high end» gaming σε φορητές συσκευές.

Η Apple είπε πως οι μπαταρίες του iPhone 15 και του iPhone 15 Plus, με τιμές που αρχίζουν στα 799 και στα 899 δολάρια αντίστοιχα, είναι από 100% ανακυκλωμένο κοβάλτιο.

via Associated Press

Ως προς τα ρολόγια, η Apple ανακοίνωσε το Watch Series 9 και τη δεύτερη γενιά του Watch Ultra, με τις ίδιες διαστάσεις με τους προκατόχους τους. Τα νέα ρολόγια έχουν το τσιπ νέας γενιάς S9, ικανό για καλύτερο animation και εφφέ. Είναι η πρώτη αναβάθμιση επεξεργαστή από τότε που η Apple έβγαλε τα Series 6 το 2020. Μεταξύ των νέων χαρακτηριστικών είναι το «double tap», για τον έλεγχο της συσκευής χωρίς ο χρήστης να αγγίζει το «πρόσωπό» της. Το Ultra 2 έχει ένα νέο «πρόσωπο» με περισσότερες πληροφορίες για την προπόνηση και βελτιωμένη μπαταρία που διαρκεί μέχρι 36 ώρες σε κανονική χρήση και 72 σε low-power setting.

Τo Series 9 αρχίζει από τα 399 δολάρια, ενώ το Ultra 2 από τα 799.

via Associated Press

Ακόμη, η εταιρεία έβγαλε τη δεύτερη γενιά AirPods Pro, στα 249 δολάρια, με βελτιωμένη ποιότητα ήχου και διπλή ενεργή ακύρωση ήχου σε σχέση με τον προκάτοχό της.

Η εταιρεία προσπαθεί να αντιστρέψει μια ελαφρά πτώση, με τις πωλήσεις της να πέφτουν σε σχέση με πέρυσι σε τρία συνεχόμενα τρίμηνα. Η μετοχή της Apple έχει πέσει περίπου 10% από τα μέσα του Ιουλίου, με την αξία του αμερικανικού κολοσσού να πέφτει κάτω από τα τρία τρισεκατομμύρια δολάρια, που είχε φτάσει για πρώτη φορά νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι.

Οι επενδυτές πάντως δεν φάνηκαν να ενθουσιάζονται με τα νέα προϊόντα που παρουσίασε η εταιρεία, με τη μετοχή να πέφτει 2% την Τρίτη.

Με πληροφορίες από Reuters, Associated Press