Πάτρα: Οι εισαγγελείς αποφασίζουν πότε θα καλέσουν ως ύποπτη την Ρούλα Πισπιρίγκου

Στα χέρια τους έφτασε η δικογραφία.
.
.
Eurokinissi

Στο κάδρο των εισαγγελικών ερευνών μετά την παράδοση της δικογραφίας από την Ασφάλεια αναμένεται να βρεθεί η κατηγορούμενη για τον θάνατο της μεγαλύτερης κόρης της Τζωρτζίνας και ήδη προφυλακισμένη, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις αρχές της εβδομάδας οι εισαγγελικοί λειτουργοί θα είναι έτοιμοι να αποδώσουν, σε άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση, την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Μεταξύ αυτών και η Ρούλα Πισπιρίγκου όπου μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, δεν αποκλείεται να ασκηθεί εναντίον της δίωξη και για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας.

Η ίδια από την πρώτη στιγμή που έχει αποκαλυφθεί η συγκλονιστική αυτή υπόθεση κρατά σταθερή υπερασπιστική γραμμή, αρνούμενη ότι έχει κάνει κακό στα παιδιά της.

Παραγγελίες για ανωμοτί καταθέσεις

Σε κάθε περίπτωση, όπως προβλέπει ο νόμος, οι εισαγγελικές αρχές εκτιμάται πως την επόμενη εβδομάδα θα μπορέσουν να δώσουν παραγγελία για τη λήψη ανωμοτί κατάθεσης ενός ή περισσοτέρων προσώπων, για τα οποία προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης αξιοποίνων πράξεων.

Βάσει των εξελίξεων, η Ρούλα Πισπιρίγκου θα βρεθεί, εκ νέου αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη και θα κληθεί με την ιδιότητα της ύποπτης τέλεσης αξιόποινης πράξης να δώσει εξηγήσεις και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της.

Όπως έγραψε το dikastiko.gr η δικογραφία για τα αίτια θανάτου της 3,5 ετών Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας, της οικογένειας Δασκαλάκη έφτασε την Πέμπτη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Η δικογραφία περιλαμβάνει το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη- Καλόγρηα και τις καταθέσεις μαρτύρων που ελήφθησαν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Τα στοιχεία αυτά έχουν υποβληθεί στους εισαγγελείς Αντώνη Ελευθεριάνο και Απόστολο Ανδρέου. Οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί, που είχαν δώσει και συγκεκριμένη παραγγελία στην Ασφάλεια ώστε να ερευνηθεί κάθε πτυχή της υπόθεσης.

Καταθέσεις και για τη σπιτονοικοκυρά

Στο μεταξύ στην αστυνομική διεύθυνση Πατρών βρέθηκαν και κατέθεσαν ο φυσιοθεραπευτής και δύο γυναίκες που φρόντιζαν την ιδιοκτήτρια του ακινήτου της οδού Μπιζανίου. Οι καταθέσεις έγιναν στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για τις συνθήκες θανάτου της Ευγενίας Κούτρα Θεοδωροπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, εκτός από πληροφορίες για την σωματική κατάσταση της 67χρονης γυναίκας, οι αστυνομικοί ζήτησαν από τους τρεις μάρτυρες να καταθέσουν και για αντικείμενα αξίας που πιθανόν είχαν δει στο διαμέρισμα, προκειμένου να γίνει μια σχετική αντιπαραβολή με την καταγραφή της συμβολαιογράφου που σφράγισε το ακίνητο.