Ρούλα Πισπιρίγκου: Στην εισαγγελία η δικογραφία για τον θάνατο Μαλένας και Ιριδας

Τι αναφέρει για την Ρούλα Πισπιρίγκου.
.
.
Eurokinissi

Η δικογραφία για τα αίτια θανάτου της 3,5 ετών Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ιριδας στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου έφτασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Η δικογραφία περιλαμβάνει το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη- Καλόγρηα και τις καταθέσεις μαρτύρων που ελήφθησαν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Τα στοιχεία αυτά έχουν υποβληθεί στους εισαγγελείς Αντώνη Ελευθεριάνο και Απόστολο Ανδρέου. Οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί, που είχαν δώσει και συγκεκριμένη παραγγελία στην Ασφάλεια ώστε να ερευνηθεί κάθε πτυχή της υπόθεσης, θα μελετήσουν τα στοιχεία της δικογραφίας προκειμένου να αποφασίσουν αν και ποια πρόσωπα θα πρέπει να κληθούν σε εξηγήσεις.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως στις αρχές της επόμενης εβδομάδας οι εισαγγελείς θα είναι σε θέση να δώσουν παραγγελία για τη λήψη ανωμοτί κατάθεσης ενός ή περισσοτέρων προσώπων εφόσον προκύπτουν σε βάρος τους ενδείξεις τέλεσης αξιοποίνων πράξεων.

Ο ρόλος Πισπιρίγκου

Εάν κριθεί ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου οφείλει εξηγήσεις, θα σταλεί κλήση προκειμένου να καταθέσει ανωμοτί για τους θανάτους και των άλλων δυο παιδιών της.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι μετρά αντίστροφα ο χρόνος που η προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία είναι ήδη κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της κόρης Τζωρτζίνας, θα βρεθεί, όπως όλα δείχνουν, εκ νέου αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη και θα κληθεί με την ιδιότητα της ύποπτης τέλεσης αξιόποινης πράξης να δώσει εξηγήσεις και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της.

Αυτό θα γίνει είτε με την μετάβαση των αρμόδιων αρχών στον Κορυδαλλό, όπου κρατείται, είτε η μητέρα να κληθεί για κατάθεση στην ΓΑΔΑ. Οι απαντήσεις της σε σχέση με όσα αναφέρονται στο πόρισμα των ιατροδικαστών θα καθορίσουν και το ενδεχόμενο άσκησης νέων διώξεων εις βάρος της. Η Ρούλα Πισπιρίγκου εάν κριθεί ένοχη για τους θανάτους και των τριών παιδιών, μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με τρις ισόβια.

Η ίδια από την πρώτη στιγμή που έχει αποκαλυφθεί η συγκλονιστική αυτή υπόθεση κρατά σταθερή υπερασπιστική γραμμή, αρνούμενη ότι έχει κάνει κακό στα παιδιά της.

Μετά τη λήψη εξηγήσεων οι εισαγγελικοί λειτουργοί θα αποφασίσουν σχετικά με την άσκηση ή μη ποινικής δίωξης.

Πηγή: Dikastiko.gr