Πειραιάς: Εντοπίστηκε και δεύτερο κοντέινερ με 100 κιλά κοκαίνης

Οι Αρχές έχουν εντοπίσει κοινά χαρακτηριστικά στη συσκευασία των δύο φορτίων αν και δεν μπορεί ακόμη να τα συσχετίσει.
,
,
Eurokinissi

Λίγες ώρες μετά τον εντοπισμό του πρώτου κοντέινερ με 210 κιλά κοκαΐνης στο λιμάνι του Πειραιά, οι Αρχές εντόπισαν και δεύτερο φορτίο με άλλα 100 κιλά κοκαΐνης.

Κλιμάκιο της αστυνομίας που έχει αναλάβει την έρευνα έχει εντοπίσει κοινά χαρακτηριστικά στη συσκευασία των δύο φορτίων αν και δεν μπορεί ακόμη να συσχετίσει τα δύο φορτία.

Να σημειωθεί, ότι το πρώτο φορτίο με γαρίδες, προερχόταν από τη Λατινική Αμερική, και το χρησιμοποίησαν τα μέλη καρτέλ κοκαΐνης για να φέρουν στη χώρα μας τεράστια ποσότητα των ναρκωτικών με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της.

Τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής κατάφεραν όχι μόνο να εντοπίσουν την κοκαΐνη, αλλά και να περάσουν χειροπέδες στους 4 βασικούς εμπλεκόμενους, μεταξύ των οποίων και του φερόμενου «εγκεφάλου» της οργάνωσης στην Ελλάδα.

Ως αρχηγός κατηγορείται ένας 48χρονος από την Αλβανία, ο οποίος βάσει της αστυνομικής έρευνας είχε αναλάβει τη διεύθυνση και κατεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα την ανεύρεση των υπό διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών, τη χρηματοδότησης της αγοράς και της μεταφοράς, της οργάνωσης της αποστολής των ναρκωτικών από τη Λατινική Αμερική, καθώς και την απόκρυψη των ναρκωτικών σε εμπορευματοκιβώτια με κατεύθυνση τη χώρα και την περαιτέρω διακίνησή τους.

Δημοφιλή