Πειραιάς: 210 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με γαρίδες - 4 συλλήψεις (Εικόνες)

Μεταξύ των οποίων και ενός 48χρονου απο την Αλβανία, «εγκεφάλου» της οργάνωσης στην Ελλάδα.
astynomia.gr

Ενα φορτίο με γαρίδες, προερχόμενο από τη Λατινική Αμερική, χρησιμοποίησαν τα μέλη καρτέλ κοκαΐνης για να φέρουν στη χώρα μας τεράστια ποσότητα της ουσίας, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της, αλλά τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής κατάφεραν όχι μόνο να εντοπίσουν την κοκαΐνη, αλλά και να περάσουν χειροπέδες στους 4 βασικούς εμπλεκόμενους, μεταξύ των οποίων και του φερόμενου «εγκεφάλου» της οργάνωσης στην Ελλάδα.

Ως αρχηγός κατηγορείται ένας 48χρονος από την Αλβανία, ο οποίος βάσει της αστυνομικής έρευνας είχε αναλάβει τη διεύθυνση και κατεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα την ανεύρεση των υπό διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών, τη χρηματοδότησης της αγοράς και της μεταφοράς, της οργάνωσης της αποστολής των ναρκωτικών από τη Λατινική Αμερική, καθώς και την απόκρυψη των ναρκωτικών σε εμπορευματοκιβώτια με κατεύθυνση τη χώρα και την περαιτέρω διακίνησή τους.

astynomia.gr

Άμεσος συνεργάτης του ένας 36χρονος ομοεθνής του, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος για την ανεύρεση και στρατολόγηση συνεργατών στη χώρα μας για την εισαγωγή και παραλαβή των ναρκωτικών και την περαιτέρω διακίνησή τους. Κομβικό ρόλο στο κύκλωμα έπαιζε, σύμφωνα με τη δικογραφία, ένας 64χρονος. Αυτός ήταν ο άνθρωπος που επικοινωνούσε με μέλη του καρτέλ, τα οποία βρίσκονται στο εξωτερικό, και μαζί τους συντόνιζε την προμήθεια των ουσιών και τη χρηματοδότηση τής αγοράς τους.

astynomia.gr

Τα στελέχη της Δίωξης πέρασαν χειροπέδες σε έναν 54χρονο, που είχε αναλάβει την την επιχειρησιακή κάλυψη και την προστασία του «αρχηγού», λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα αντιπροστασίας για την αποφυγή της σύλληψής του.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το πρωί της Τετάρτης τον 48χρονο«εγκέφαλο» με 180 νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν κοκαΐνη βάρους 210 κιλών και 300 γραμμαρίων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και οχήματα, επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • κοκαΐνη συνολικού βάρους -510- γραμμαρίων,
 • ακατέργαστη κάνναβη βάρους -1,5- γραμμαρίων,
 • τα χρηματικά ποσά των -131.675- € και -30- λιρών Αγγλίας,
 • πιστόλι με γεμιστήρα με δεκαπέντε (15) φυσίγγια,
 • -37- φυσίγγια των 9 mm και -3- φυσίγγια των 7.65 mm,
 • ζυγαριά,
 • -2- μοτοσικλέτες,
 • -17- συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
 • κάρτα μνήμης (συσκευή usb),
 • -3- ηλεκτρονικές συσκευές γεωγραφικού εντοπισμού (GPS tracker),
 • σφραγίδα κλεισίματος εμπορευματοκιβωτίου και
 • πλήθος σελίδων με ιδιόχειρες σημειώσεις.

Σημειώνεται ότι, σε βάρος του 48χρονου αρχηγικού μέλους εκκρεμούσε απόφαση κάθειρξης 20 ετών και χρηματική ποινή καθώς το 2017 είχε κατηγορηθεί ως υπεύθυνος εγκατάστασης και λειτουργίας εργαστηρίου παραγωγής συνθετικών ναρκωτικών δισκίων, όπου είχαν βρεθεί και κατασχεθεί πάνω από 634.000 δισκία CAPTAGON.

Επίσης, ο 64χρονος είχε εκτίσει ποινή κάθειρξης στις ΗΠΑ για την εμπλοκή του σε υπόθεση μεταφοράς όπλων από την Ευρώπη.

Ποινική δίωξη ασκήθηκε στους συλληφθέντες για τα 200 κιλά κοκαΐνης που κατάσχεσαν οι αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών στο λιμάνι του Πειραιά μέσα σε κοντέινερ με γαρίδες.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε με τις κατηγορίες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, συγκρότηση-ένταξη εγκληματικής οργάνωσης, διακίνηση ναρκωτικών με όφελος άνω των 75.000€ στα πλαίσια εγκληματικής οργάνωσης, παράνομη κατοχή όπλου και πυρομαχικά, παράνομη είσοδο στη χώρα, προμήθεια ναρκωτικών για ιδία χρήση.

Δημοφιλή