Θεσσαλονίκη: Εφιάλτης για 22χρονη - Μητέρα και γιος την εξέδιδαν και την κακοποιούσαν

Πώς την ξεγέλασαν προκειμένου να έρθει στην Ελλάδα.
Predrag Popovski via Getty Images

Τον απόλυτο εφιάλτη έζησε μια 22χρονη κοπέλα από τη Βουλγαρία στα χέρια δύο ομοεθνών της, μιας 46χρονης και του 27χρονου γιού της, οι οποίοι την εξέδιδαν.

Η κοπέλα κατάφερε να ξεφύγει και να ειδοποιήσει την Αστυνομία, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν και τα δύο άτομα και να τα συλλάβουν. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων.

Το χρονικό

Η 46χρονη και ο 27χρονος γιος της κατάφεραν να ξεγελάσουν την 22χρονη κοπέλα ώστε να την πείσουν να έρθει στην Ελλάδα.

Την ενημέρωσαν ότι υπάρχει θέση εργασίας σε κατάστημα εστίασης στη Θεσσαλονίκη. Όταν η 22χρονη έφτασε στην Ελλάδα κατάλαβε ότι τα πράγματα ήταν διαφορετικά,οι δράστες την εξέδιδαν παρά τη θέλησή της, τη χτυπούσαν και την απειλούσαν ότι θα κάνουν κακό στην ίδια και σε συγγενικά της πρόσωπα.

Η κατάσταση αυτή διήρκεσε έναν ολόκληρο χρόνο, όπου την εξέδιδαν στην οδό Γιαννιτσών στη Θεσσαλονίκη κρατώντας το σύνολο των χρημάτων.

Η 46χρονη όπως φαίνεται έχει απασχολήσει και στο παρελθόν με παράνομες δραστηριότητες αφού της είχε απαγορευτεί να εισέρχεται στην ελληνική επικράτεια, ωστόσο σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, παντρεύτηκε στην Βουλγαρία και σύμφωνα με την εκεί νομοθεσία κατάφερε να αλλάξει το επίθετό της και να εισέρχεται ανενόχλητη.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) αλλοδαπών ηλικίας 46 και 27 ετών (μητέρα και γιος) για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων.

Προηγήθηκε καταγγελία 22χρονης αλλοδαπής, σύμφωνα με την οποία οι παραπάνω, χρησιμοποιώντας απειλές για χρήσης βίας και απειλές κατά της ζωής της ιδίας και συγγενικών της προσώπων, κατά το χρονικό διάστημα από 17-01-2023 έως 22-02-2024, εκμεταλλεύονταν την επ’ αμοιβή έκδοσή της σε πελάτες στην περιοχή οδού Γιαννιτσών Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα η 46χρονη, προσέγγισε την 22χρονη όσο ήταν στη Βουλγαρία και μέσω απατηλής προσφοράς για εργασία σε κατάστημα εστίασης στην Θεσσαλονίκη, κατάφερε να την πείσει να ταξιδέψει στην Ελλάδα. Κατά την άφιξή της, τόσο η 46χρονη, όσο και ο γιος της της γνώρισαν ότι όφειλε να συνευρίσκεται ερωτικά με πελάτες έναντι χρηματικής αμοιβής, την οποία παρακρατούσαν εκβιαστικά, χωρίς η 22χρονη να λαμβάνει μέρος εξ αυτών.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της διενεργούμενης έρευνας διαπιστώθηκε ότι, η 46χρονη προκειμένου να εισέρχεται στην ελληνική επικράτεια, παρά το διοικητικό μέτρο απαγόρευσης εισόδου που εκκρεμεί σε βάρος της, σύναψε γάμο με υπήκοο Βουλγαρίας και άλλαξε σύμφωνα με την εκεί νομοθεσία το επίθετό της.

Η προαναφερόμενη εντοπίστηκε από αστυνομικούς της επιληφθείσας Υπηρεσίας στην οδό Γιαννιτσών, η οποία, αφού απολογήθηκε για τις σε βάρος της αποδιδόμενες πράξεις, οδηγήθηκε στο Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, για τις περαιτέρω ενέργειες.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δημοφιλή