Πέντε οφέλη της άσκησης που καλό είναι να γνωρίζουμε

Μην αφήνουμε τον εαυτό μας.
Αυτή η δημοσίευση αναρτήθηκε στην κλειστή πλέον Πλατφόρμα Αρθρογράφου Huffpost. Οι συνεργάτες αρθρογράφοι έχουν τον έλεγχο της δουλειάς τους και αναρτούσαν δημοσιεύσεις ελεύθερα στον ιστότοπό μας. Εάν θεωρείτε πως πρέπει να επισημάνετε αυτήν την καταχώριση ως καταχρηστική, στείλτε μας ένα e-mail.

Το ότι οι συνθήκες μας αναγκάζουν τις περισσότερες ώρες της ημέρας να μένουμε στο σπίτι δεν σημαίνει πως πρέπει να αφήσουμε την άθληση έξω από το πρόγραμμα μας. Άλλωστε είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι επιδρά θετικά τόσο στη σωματική, όσο και στην ψυχική μας υγεία.

  • Θωράκιση του ανοσοποιητικού συστήματος. Η αερόβια άσκηση ενισχύει την άμυνα του οργανισμού έναντι μικροβιακών και κυρίως ιογενών λοιμώξεων.

  • Περισσότερη ενέργεια. Με την άσκηση με αντιστάσεις και την αερόβια άσκηση ο ανθρώπινος οργανισμός προσαρμόζεται σε πιο έντονους ρυθμούς.

  • Διατήρηση και ελλάτωση του σωματικού βάρους. Η βελτίωση του BMI (Δείκτης Μάζας Σώματος) με την τακτική σωματική άσκηση συμβάλλει στην πρόληψη και αντιμετώπιση ποικιλίας παθήσεων όπως καρδιαγγειακά νοσήματα, αρτηριακή υπέρταση και σακχαρώδη διαβήτη.

  • Αύξηση της αυτοπεποίθησης που βελτιώνει και ενισχύει τη γενικότερη σωματική υγεία του ανθρώπου.

  • Ευκινησία. Μέσω της διαρκούς προπόνησης του μυϊκού συστήματος, το σώμα μας γίνεται πιο ευλύγιστο και ευκίνητο.