ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12/07/2018 18:43 EEST | Updated 12/07/2018 22:05 EEST

«Πυρετός» στη ΝΔ μετά το «ναι» στην τροπολογία για την κατάτμηση της Β' Αθήνας

Τα ονόματα που «παίζουν» στον κάθε τομέα

Eurokinissi

«Πυρετός» σημειώνεται στο εσωτερικό της ΝΔ, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης  συναινεί στην τροπολογία για την κατάτμηση της Β′ Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ζητήσει από τους βουλευτές του κόμματός του να ενημερώσουν σε ποιους τομείς ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι: Υπενθυμίζεται πως, βάσει της επίμαχης τροπολογίας, η Β′ Αθήνας θα σπάσει σε τρεις περιφέρειες- τον Βόρειο Τομέα, τον Νότιο Τομέα και τον Δυτικό Τομέα, αλλάζοντας τα δεδομένα για αρκετούς υποψηφίους- με αποτέλεσμα να σημειώνεται αναβρασμός στο εσωτερικό του κόμματος ως προς το ποιοι θα μπουν υποψήφιοι πού, με το ενδιαφέρον να φαίνεται να επικεντρώνεται περισσότερο στον Βόρειο και τον Νότιο Τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της HuffPost Greece από πηγές της ΝΔ, στον Βόρειο Τομέα εμφανίζονται να «παίζουν» τα ονόματα του αντιπροέδρου της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη, καθώς και του τομεάρχη Εξωτερικών, Γιώργου Κουμουτσάκου. Αναμένεται να υπάρξει ακόμα ένας ήδη υπάρχων βουλευτής, και έχει αναφερθεί και το όνομα του έτερου αντιπροέδρου, Άδωνι Γεωργιάδη (αν και, σύμφωνα με τις πληροφορίες της HuffPost Greece, υπάρχει πιθανότητα να βρεθεί στον Δυτικό Τομέα), ενώ ως προς τον Βόρειο Τομέα, έχει αναφερθεί και η Νίκη Κεραμέως. Από άλλα ονόματα, έχουν αναφερθεί αυτά του Βασίλη Ξυπολυτά, γραμματέα Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ και στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και της Ζωής Ράπτη, γραμματέα Σχέσεων Κοινωνίας- Κόμματος και μέλους των Τομέων Υγείας και Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ- όπως και του Φώτη Καρύδα, μέλους των τομέων τουρισμού και ψηφιακής πολιτικής του κόμματος.  

Στο Νότιο Τομέα έχει αναφερθεί το όνομα του Νίκου Δένδια, αν και, σύμφωνα με πληροφορίες, για τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και πρώην υπουργό υπάρχει δίλημμα μεταξύ Νοτίου και Βορείου Τομέα. Επίσης, άλλα ονόματα που έχουν ακουστεί είναι αυτά της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, και της Σοφίας Βούλτεψη, καθώς και του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Μεταξύ των ονομάτων που ανέφεραν πηγές της ΝΔ για τον Νότιο Τομέα είναι αυτό του Κωνσταντίνου Κυρανάκη, αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ.

Όσον αφορά στον Δυτικό Τομέα, σύμφωνα με τις πληροφορίες της HuffPost Greece, «παίζουν» τα ονόματα του Γεράσιμου Γιακουμάτου, της Άννας Καραμανλή (το όνομα της οποίας ακούγεται και για τον Νότιο Τομέα) και του Αντώνη Πανούτσου - ενώ, σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, υπάρχει και κινητικότητα από τοπικούς δημάρχους. 

Σε κάθε περίπτωση, παραμένει το ερωτηματικό του πρώην προέδρου, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ενώ ανοιχτά παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα ως προς το πού θα είναι υποψήφιος ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε κάθε περίπτωση, όπως υπογραμμίζουν πηγές της ΝΔ, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε κεντρικό επίπεδο από το κόμμα.