Περικοπές στο Facebook: 11.000 απολύσεις από τη Meta

«Στοιχηματίζει» στο αποκαλούμενο metaverse.
.
.
Reuters-Dado Ruvic

Η Meta Platforms Inc είπε την Τετάρτη ότι θα προέβαινε σε περικοπές 11.000 θέσεων εργασίας, ή το 13% του προσωπικού του, καθώς η μητρική του Facebook επιμένει στο «στοίχημά» της στο αποκαλούμενο metaverse, εν μέσω μιας διαφημιστικής αγοράς σε μεγάλη πτώση και υψηλού πληθωρισμού.

Οι μαζικές απολύσεις, από τις μεγαλύτερες αυτού του έτους και οι πρώτες στην 18ετή ιστορία της Meta, έρχονται μετά από χιλιάδες απολύσεις σε άλλες εταιρείες τεχνολογίας, περιλαμβανομένων του Twitter, που πλέον ανήκει στον Έλον Μασκ, της Microsoft και της Snap Inc.

Όπως και οι άλλες εταιρείες, η Meta κινήθηκε επιθετικά όσον αφορά στις προσλήψεις κατά την πανδημία, για να ανταπεξέλθει σε μια έξαρση στη χρήση των social media από τους καταναλωτές, που ήταν κλεισμένοι στα σπίτια τους. Ωστόσο φέτος αντιμετώπισε προβλήματα, καθώς διαφημιστές και καταναλωτές μειώνουν τις δαπάνες τους απέναντι στην πίεση από τα αυξανόμενα κόστη και τα ταχέως αυξανόμενα επιτόκια.

«Όχι μόνο το online commerce επέστρεψε στις προηγούμενες τάσεις, μα η μακροοικονομική ύφεση, ο αυξημένος ανταγωνισμός και οι απώλειες στις διαφημίσεις έχουν κάνει τα έσοδά μας πολύ μικρότερα από ό,τι ανέμενα» είπε σε μήνυμά του προς τους εργαζόμενους ο διευθύνων σύμβουλος, Μαρκ Ζάκερμπεργκ. «Έκανα λάθος, και αναλαμβάνω την ευθύνη».

Η Meta, η αξία της οποίας κάποια στιγμή είχε ξεπεράσει το ένα τρισ. δολάρια, πλέον είναι στα 256 δισ. δολάρια, αφού έχασε πάνω από το 70% της αξίας της αυτό το έτος και μόνο.

Η μετοχή ωστόσο ανέβηκε 4% την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές επιδοκίμασαν την προσεκτική στάση της εταιρείας, η οποία έχει εναποθέσει το μέλλον της στο metaverse, με επενδύσεις που ο ίδιος ο Ζάκερμπεργκ λέει πως θα χρειαστεί μια δεκαετία για να αποδώσουν καρπούς.

Με πληροφορίες από Reuters

Δημοφιλή