Περιοριστικά μέτρα σε γυναίκα που απειλούσε τον Τιμ Κούκ της Apple

Η γυναίκα από τη Βιρτζίνια επιδείκνυε «απρόβλεπτη, απειλητική και παράξενη συμπεριφορά», προς τον Τιμ Κούκ.
via Associated Press

Η Apple εξασφάλισε προσωρινά περιοριστικά μέτρα για μια γυναίκα 45 ετών που φέρεται να απειλούσε, να παρενοχλούσε και να «καταδίωκε» τον Τιμ Κουκ, CEO της Apple για περισσότερα από ένα χρόνο.

Σύμφωνα με αίτημα που κατατέθηκε από την Apple, στο Ανώτατο Δικαστήριο της κομητείας Σάντα Κλάρα,την προηγούμενη εβδομάδα, η γυναίκα από τη Βιρτζίνια επιδείκνυε «απρόβλεπτη, απειλητική και παράξενη συμπεριφορά».

Η γυναίκα φέρεται ότι έκανε ολοένα πιο ανησυχητικές απειλές και δηλώσεις προς τον Κουκ- μέσω email και Twitter, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών όπλου με σφαίρες και ένα πακέτο πυρομαχικά, που είχε αγοράσει. Επίσης, κατηγορείται ότι μπήκε παράνομα στο σπίτι του δύο φορές, ενώ υποστήριξε ότι ήταν σύζυγός του και ότι είχαν αποκτήσει δίδυμα μαζί, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Επίση έκανε tag τον Κούκ σε αναρτήσεις στο Twitter και του έστελνε ιδιωτικά μηνύματα που υπαινίσσονταν ότι εκείνη ήθελε μια σεξουαλική σχέση, δηλώνοντας ότι «δεν μπορούσε να ζήσει άλλο» και ότι «η υπομονή έχει σχεδόν εξαντληθεί».

Από τον Οκτώβριο έως τα μέσα Νοεμβρίου του 2020 η γυναίκα φέρεται να έστειλε σχεδόν 200 email στον CEO της Apple, που έδειχναν «σημαντική κλιμάκωση στο ύφος, έγιναν απειλητικά και ιδιαίτερα ενοχλητικά», σύμφωνα με την εταιρία που έχει έδρα του Κουπερτίνο της Καλιφόρνια.

Τον Οκτώβριο του 2021, εμφανίστηκε έξω από το σπίτι του στο Πάλο Άλτο με ένα αυτοκίνητο και είπε ότι θέλει να μιλήσει μαζί του, προτού τη διώξει η ασφάλεια. Επέστρεψε έπειτα από λίγα λεπτά και την σταμάτησαν αστυνομικοί. Έψαξαν το αυτοκίνητό της και δεν βρήκαν όπλα, αλλά απομάκρυναν το όχημα επειδή δεν είχε λήξει η άδεια της. Εκείνη τους είπε ότι «θα μπορούσε να γίνει βίαιη», σύμφωνα με την Apple.

Η γυναίκα συνέχισε να στέλνει στον Κουκ απειλητικά email, συμπεριλαμβανομένου ένα τον Ιανουάριο που του έλεγε ότι «πρέπει να αδειάσει το διαμέρισμα» και ότι εκείνη θα «μετακόμιζε την επόμενη εβδομάδα».

Επίσης, τα έγγραφα αναφέρουν ότι επιχείρησε να ανοίξει εταιρεία στο όνομα του Τιμ Κουκ. Τον προηγούμενο μήνα φέρεται να απαίτησε 500 εκατομμύρια από εκείνον, προκειμένου να «ξεχάσει και να συγχωρήσει».

«Η Apple θεωρεί ότι μπορεί να είναι οπλισμένη, ότι είναι ακόμη στο Σάουθ Μπέι και σκοπεύει να επιστρέψει στην κατοικία του CEO της Apple ή να τον εντοπίσει αλλιώς, στο άμεσο μέλλον», ανέφερε η εταιρεία στα δικαστικά έγγραφα.

Πηγή: CNN

Δημοφιλή