Έκρηξη στο κέντρο της Αθήνας, σε κτίριο επί της Συγγρού: Συναγερμός στις αρχές

Κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής.
|
.
.
Eurokinissi

Μια ισχυρή έκρηξη σε ημιόροφο κτιρίου επί της Λεωφόρου Συγγρού προκάλεσε συναγερμό στις αρχές νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Ο δυνατός ήχος της έκρηξης ακούστηκε περίπου στις επτά το πρωί. Δεκαοκτώ πυροσβέστες με έξι οχήματα, αλλά και ένα κλιμακοφόρο, έσπευσαν στο σημείο και η περιοχή αποκλείστηκε.

Η αιτία της έκρηξης δεν έχει διαπιστωθεί, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως δεν προηγήθηκε κάποιο τηλεφώνημα, με το οποίο να προειδοποιούν για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ένας τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Πρόκειται για έναν 78χρονο που διέμενε στον ημιόροφο, ο οποίος φέρει εγκαύματα σε άνω και κάτω άκρα και εισήχθη στο χειρουργείο. Επίσης, όπως αναφέρθηκε, προκλήθηκαν ζημιές σε κτίρια σε απόσταση μέχρι 200 μέτρων, ενώ ως πιθανότερο αίτιο, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξετάζεται η διαρροή υγραερίου ή φυσικού αερίου. Από το ωστικό κύμα της σφοδρής έκρηξης υπέστη σοβαρές ζημιές όλο το κτίριο, στο ισόγειο του οποίου υπάρχει κατάστημα με βιολογικά προϊόντα, καθώς και το απέναντι κτίριο, τόσο σε τζάμια, όσο και σε τοίχους. Τζάμια έσπασαν σε απόσταση 200 μέτρων, σε κτίρια αλλά και σε δύο αυτοκίνητα.

Ζημιές υπέστη, όπως έγινε γνωστό, και το κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Αττικής, στη Λ. Συγγρού 15-17. Σε δήλωσή του, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, τόνισε: «Παρά τις εκτεταμένες ζημιές που έχουν προκληθεί στο κτίριο, ευτυχώς, δεν υπήρξαν τραυματισμοί καθώς η έκρηξη σημειώθηκε νωρίς το πρωί».

.
.
Eurokinissi
.
.
Eurokinissi
.
.
Eurokinissi
.
.
Eurokinissi
.
.
Eurokinissi
Πήγαινε στην αρχική σελίδα