Πυροβολισμός 16χρονου στη Θεσσαλονίκη: «Θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας»

Κούγιας: Ο αστυνομικός δεν ήθελε ούτε καν να τραυματίσει τον νεαρό Ρομά.
MotionTeam

Το κλίμα σε όλη τη χώρα είναι τεταμένο με τους Ρομά να έχουν ξεσηκωθεί καθώς ο πυροβολισμός του 16χρονου από αστυνομικό της Ομάδα ΔΙΑΣ κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη έχει πυροδοτήσει θύελλα αντιδράσεων.

Σε αυτό το κλίμα ο ξάδελφος του ανήλικου που δίνει μάχη για τη ζωή του στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου νοσοκομείου προειδοποιεί ότι θα πάρουνε τον νόμο στα χέρια τους.

«Δεν έχετε δει τίποτα ακόμη – Θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας»

Συγκεκριμένα για την κατάσταση της υγείας του 16χρονου μίλησε στο OPEN, ξάδελφός του. «Είναι σε σοβαρή κατάσταση και οι πιθανότητες είναι ελάχιστες», ανάφερε αρχικά.

Όσο για την κατάσταση της οικογένειάς του είπε: «Είναι σε άσχημη κατάσταση. Για να τους πάμε στα δικαστήρια κάναμε υπερπροσπάθεια γιατί δεν είχαν τη δύναμη οι άνθρωποι. Το παιδί έπινε με τους φίλους του και νόμιζε ότι είχε λεφτά. Τους λέει ”παιδιά πάω να βάλω πετρέλαιο στο αυτοκίνητο και έρχομαι”. Αν δεν ήταν Ρομά δεν θα το είχαν κάνει».

Και συνέχισε: «Τον πυροβόλησαν επειδή ήταν Ρομά. Αν δείτε το βίντεο που κυκλοφορεί το παιδί δεν απείλησε κανέναν. Τον είδε ο υπάλληλος ό,τι ήταν παιδάκι. Ότι ήταν 16χρονος. Η γυναίκα του είναι σε χειρότερη κατάσταση από όλους. Δεν μιλάει σε κανέναν είναι κλεισμένη, δεν μπορεί να την παρηγορήσει τίποτα. Κλαίει πάνω από το παιδάκι της γιατί δεν ξέρει τι θα αντιμετωπίσουμε. Μας λένε οι γιατροί ότι δεν έχουμε ελπίδες».

Τέλος συμπλήρωσε: «Εμείς ζητάμε το αυτονόητο, ζητάμε ο δολοφόνος να τιμωρηθεί από την ελληνική δικαιοσύνη. Δεν είδατε τίποτα ακόμα εάν δεν τιμωρηθεί ο αστυνόμος, θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας γιατί έχουμε νιώσει πολύ ρατσισμό».

Κούγιας: Ο αστυνομικός δεν ήθελε ούτε καν να τον τραυματίσει

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος υπεράσπισης του 34χρονου αστυνομικού που διώκεται για ανθρωποκτονία δήλωσε ότι δεν ήθελε να τον τραυματίσει τονίζοντας ότι «είναι συντετριμμένος και ότι δεν είναι εγκληματίας».

«Ο εντολέας μου και δράστης του εγκλήματος σε καμία περίπτωση ούτε καν ήθελε να τραυματίσει και πολύ περισσότερο να αφαιρέσει τη ζωή του 16χρονου παιδιού» δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας στις «Συνδέσεις».

Ο γνωστός ποινικολόγος που χθες ανέλαβε την υπεράσπιση του αστυνομικού που διώκεται για ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο δήλωσε ότι θα πρέπει «να προσευχηθούμε όλοι μας να ζήσει το παιδί και να γυρίσει υγιές στην οικογένειά του και στο παιδί του».

Στηρίζοντας την υπερασπιστική του τακτική υποστήριξε ότι ο πυροβολισμός ήταν τυχαίος και επέμεινε ότι ο εντελέας του σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να τραυματίσει τον 16χρονο αθίγγανο.

Ο εντολέας μου, «ως συνεπιβάτης της μηχανής, προσπάθησε μετά από καταδίωξη πολλών χιλιομέτρων, να αποτρέψει το θύμα να διαφύγει». Όπως είπε οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ δεν γνώριζαν ποιος είναι πίσω από το τιμόνι του οχήματος που έφυγε χωρίς να πληρώσει τη βενζίνη.

«Οι άνθρωποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας βρίσκονται συχνά μπροστά σε απρόπτα» υποστήριξε ο κ. Κούγιας προσθέτοντας ότι η καταδίωξη κράτησε αρκετά λεπτά και το θύμα που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση πήγαινε με μεγάλη ταχύτητα.

Υποστήριξε, μάλιστα, ότι κατά την προσπάθεια των αστυνομικών να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο, ο οδηγός έκανε έναν ελιγμό και αντί η σφαίρα να πάει προς τα κάτω ή στα λάστιχα του οχήματος, μια σφαίρα τον χτύπησε.

Η δεύτερη σφαίρα αποδεικνύει τον ισχυρισμό του

Αναφερόμενος στην εύρεση και δεύτερης σφαίρας στο σημείο όπου έγινε η αστυνομική καταδίωξη υποστήριξε ότι αποδεικνύει τον ισχυρισμό του εντολέα του ότι δεν πυροβόλησε με σκοπό να τραυματίσει τον 16χρονο.

«Η δεύτερη σφαίρα αποδεικνύει τον ισχυρισμό του ότι δεν πυροβόλησε προς το αυτοκίνητο» προσέθεσε ο κ. Κούγιας.

Συμφωνα με τον νομικό εκπρόσωπο του αστυνομικού, ο πελάτης του είναι εκπαιδευμένος αστυνομικός, με πολλά χρόνια εμπειρίας, οικογενειάρχης με δύο παιδιά.

«Πίστευαν ότι ήταν επιτυχής η προσπάθειά τους» σχολίασε ο κ. Κούγιας ερωτηθείς το πώς πίστευαν ότι τελείωσε η αστυνομική καταδίωξη, μη εξηγώντας το γιατί οι αστυνομικοί στην επικοινωνία τους προς το κέντρο της ΕΛΑΣ ανέφεραν ότι ο 16χρονος ήταν νεκρός.

Όπως αποκάλυψε, ο αστυνομικός δεν επικοινώνησε με την οικογένεια του τραυματία γιατί κάτι τέτοιο απαγορεύεται υπενθυμίζοντας ότι είναι αντιμέτωπος με πολύχρονη ποινή κάθειρξης εφόσον κριθεί ένοχος.

Με πληροφορίες απο ΕΡΤ News και dikastiko.gr

Δημοφιλή