Μάτι: Οι φωτογραφίες των θυμάτων στα έδρανα του δικαστηρίου - Η αντίδραση της προέδρου

«Αφήστε μας να δείξουμε τον πόνο μας»
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Με διαφορετικό τρόπο ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία της δίκης για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, αφού οι συγγενείς των θυμάτων τοποθέτησαν εικόνες τους στα έδρανα του ακροατηρίου.

«Έχω επίγνωση τι δικάζουμε. Γιατί έχετε βάλει φωτογραφίες των θυμάτων στα έδρανα;» ρώτησε η πρόεδρος με ένα άτομο από το ακροατήριο να απαντά «για να ραγίσουν οι πέτρες».

Την απάντηση έσπευσε να δώσει συνήγορος από την πλευρά της Πολιτικής Αγωγής, ο οποίος είπε: «Συγγνώμη κυρία πρόεδρε, γιατί έτσι θέλουν. Απαγορεύεται;», την ίδια στιγμή που κάποιος από το ακροατήριο ακούστηκε να λέει «για να ραγίσουν οι πέτρες».

Η πρόεδρος ρώτησε αν η κίνηση αποσκοπεί στο να είναι φορτισμένο το κλίμα της δίκης, με παριστάμενο στις θέσεις του κοινού να της απαντά πως «4,5 χρόνια είναι φορτισμένο το κλίμα. Κυρία πρόεδρε σεβόμαστε το δικαστήριο σας, σεβαστείτε κι εσείς τον πόνο μας», ενώ άλλος την ρώτησε αν θεωρεί προσβλητική την τοποθέτηση των φωτογραφιών.

Πρόεδρος: Θέλετε να είναι φορτισμένο το κλίμα;

Ακροατήριο: Είναι 4,5 χρόνια φορτισμένο το κλίμα. Κυρία πρόεδρε σεβόμαστε το δικαστήριο σας, σεβαστείτε κι εσείς τον πόνο μας.

Ακροατήριο: Το θεωρείτε προσβλητικό;

Πρόεδρος: Όχι

Ακροατήριο: Τότε αφήστε μας να δείξουμε τον πόνο μας.

Πρόεδρος: Δε θέλω να έχει κανένας καμία αγωνία ότι δεν έχει καταλάβει το δικαστήριο.

Ακροατήριο: Θα φανεί στο τέλος

Πρόεδρος: Δε θέλω να ακούω θα φανεί. Θα δικάσουμε σε κλίμα ψυχραιμίας.

Πηγή: dikastiko.gr

Δημοφιλή