ΔΙΕΘΝΕΣ
04/11/2018 15:17 EET | Updated 04/11/2018 15:22 EET

Περπατούσε στην παραλία και δέχθηκε επίθεση από 50 φώκιες - πώς γλίτωσε

Michael Leach via Getty Images

 Θύμα μιας... σπάνιας επίθεσης έπεσε άνδρας σε παραλία της Σκωτίας, ο οποίος το βράδυ της Παρασκευής βρέθηκε αντιμέτωπος με 50 εξαγριωμένες φώκιες στην ακτή του Αϊμαουθ.

Ο άνδρας περπατούσε κατά μήκος της ακτής όταν ένα κοπάδι των συμπαθών θηλαστικών, μαζί με μικρά τους, τον πλησίασε με... απειλητικές διαθέσεις. Τότε, αναγκάστηκε να σκαρφαλώσει σε έναν γκρεμό, όπου και παγιδεύτηκε, έχοντας ανεβεί περίπου τα 3/4 της διαδρομής.

Για καλή του τύχη κατάφερε να χρησιμοποιήσει το κινητό του τηλέφωνο και να καλέσει τους διασώστες, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο λίγο αργότερα και χρησιμοποιώντας σχοινιά, κατόρθωσαν να τον πλησιάσουν και να τον κατεβάσουν ασφαλή και χωρίς τραύματα, αλλά με ελαφριά κρυοπαγήματα.

Σύμφωνα με όσα δηλώνει στον Independent αξιωματούχος του τοπικού Λιμενικού Σώματος, οι επιθέσεις από φώκιες δεν είναι συχνό φαινόμενο και στην συγκεκριμένη περίπτωση, οι... δράστες εκτιμάται ότι ένιωσαν απειλή από την παρουσία του άνδρα και επιχείρησαν να προστατεύσουν τα μικρά τους.

Συμβουλεύει, ωστόσο, τους πολίτες με την πρώτη ένδειξη επιθετικότητας από φώκιες, να απομακρύνονται το ταχύτερο δυνατό από κοντά τους.

Sponsored Post