Η τραγική είδηση έγινε γνωστή από ανακοίνωση του Νοσοκομείου "Ευαγγελισμός" .
|
via Associated Press

«Στις 25 Οκτωβρίου 2021, στις 12:04 στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, απεβίωσε η Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφη Γεννηματά, μετά από πολυετή μάχη και παρά τις προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών της», είναι η ανακοίνωση μέσω της οποίας έγινε γνωστή η τραγική είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά.

Με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, ημέρα κηδείας της κ. Γεννηματά, κηρύσσεται εθνικό πένθος.

Ποια ήταν η Φωτεινή ” Φώφη ” Γεννηματά

Γεννήθηκε στους Αμπελόκηπους της Αθήνας, στις 17 Νοεμβρίου 1964 και ήταν κόρη του πολιτικού και ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Γεωργίου Γεννηματά.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1987. Όταν ήταν στο πανεπιστήμιο, ήταν μέλος της σοσιαλιστικής φοιτητικής ένωσης.

Από το 2001 έως το 2004 διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και από το 2003 έως το 2009 διετέλεσε μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Δύο φορές είχε εκλεγεί Υπερπεριφερειάρχης της Αθήνας και του Πειραιά, το 2002 και το 2006.

Με την κόρη της, το 2002 όταν ήταν για πρώτη φορά υποψήφια Νομάρχης
Με την κόρη της, το 2002 όταν ήταν για πρώτη φορά υποψήφια Νομάρχης
Eurokinissi

Από τον Οκτώβριο του 2009 έως τον Σεπτέμβριο του 2010, η Φώφη Γεννηματά διετέλεσε Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας και Πρόνοιας στο Υπουργικό Συμβούλιο του Γιώργου Παπανδρέου και από τον Σεπτέμβριο του 2010 έως τον Νοέμβριο του 2011, υπηρέτησε ως Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στο ίδιο υπουργικό συμβούλιο.

Από το 2017 ήταν πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής , ενός συνασπισμού κεντροαριστερών κομμάτων που σχηματίστηκε γύρω από το ΠΑΣΟΚ.

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγης, η οποία είχε χάσει και τους δύο της γονείς από τον καρκίνο, είχε ταλαιπωρηθεί από την ίδια ασθένεια. Είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο στις 12 Οκτωβρίου με συμπτώματα ατελούς ειλεού και όπως είχε ανακοινωθεί από το νοσοκομείο, μετά από εκτενείς εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου.

Η Φώφη Γεννηματά με τον Ανδρέα Τσούνη.
Η Φώφη Γεννηματά με τον Ανδρέα Τσούνη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/Eurokinissi

Τότε, με ανακοίνωσή της, γνωστοποίησε ότι δεν θα συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή προέδρου του ΚΙΝΑΛ λόγω της επιδείνωσης της υγείας της.

«Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου, που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητα μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης», είχε αναφέρει η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγης.

Μητέρα και σύζυγος

Η Φώφη Γεννηματά είχε παντρευτεί δύο φορές και είχε τρία παιδιά. Πρώτος σύζυγός της ήταν ο Αλέξανδρος Ντέκας, η εταιρεία του οποίου το 1994 ανέλαβε από την Κτηματολόγιο Α.Ε. να υλοποιήσει το για πρώτη φορά συντασσόμενο ελληνικό κτηματολόγιο. Παντρεύτηκαν όταν η Γεννηματά ήταν 22 ετών και απέκτησαν μαζί μία κόρη.

Ο δεύτερος σύζυγός της ήταν ο Ανδρέας Τσούνης τον οποίο παντρεύτηκε το 2003. Ο Α. Τσούνης είναι οδοντίατρος και εργαζόταν στο νοσοκομείο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ερρίκος Ντυνάν, από το οποίο παραιτήθηκε το 2014, τη χρονιά που αυτό πέρασε στα χέρια της Τράπεζας Πειραιώς. Με την Φώφη Γεννηματά απέκτησαν μια κόρη και έναν γιό.

Με τον Γ.Παπανδρέου
Με τον Γ.Παπανδρέου
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Με τον Αλέξη Τσίπρα
Με τον Αλέξη Τσίπρα
Eurokinissi
Με Κ.Σακελλαροπούλου, Κ.Μητσοτάκη και Δ.Κουτσούμπα στην δεξίωση για την Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.
Με Κ.Σακελλαροπούλου, Κ.Μητσοτάκη και Δ.Κουτσούμπα στην δεξίωση για την Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.
Eurokinissi
Πήγαινε στην αρχική σελίδα