Πετρέλαιο: Πόσο θα επηρεάσει τις τιμές των καυσίμων στα πρατήρια η απόφαση του ΟΠΕΚ

Η μέση τιμή της αμόλυβδης είναι στο 1,99 ευρώ πανελλαδικά και η τιμή του πετρελαίου κίνησης γύρω στο 1,95 ευρώ το λίτρο.
|
NurPhoto via Getty Images

Η απόφαση του ΟΠΕΚ για διατήρηση της παραγωγής πετρελαίου σε χαμηλά επίπεδα, δεν θα επηρεάσει τις τιμές των καυσίμων στα πρατήρια στην Ελλάδα, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων Γιώργος Ασμάτογλου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, υποστήριξε, οτι ο ΟΠΕΚ δεν θέλει να πέσει η τιμή του βαρελιού κάτω από τα 80 – 85 δολάρια το βαρέλι.

Ξεκαθάρισε ωστόσο, οτι άλλο είναι το αργό πετρέλαιο και άλλο το διυλισμένο. Η τιμή του διυλισμένου πετρελαίου είναι χρηματιστηριακό προϊόν και επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, είπε.

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης το τελευταίο διάστημα έχει υποχωρήσει αρκετά, σήμερα βρίσκεται στο 1,20 ευρώ το λίτρο, όμως τώρα βλέπουμε τάσεις ανατίμησης, σημείωσε.

Η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,23 ευρώ πανελλαδικά, ενώ στα μεγάλα αστικά κέντρα η μέση τιμή είναι γύρω στο 1,20.

Η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώνεται στο 1,99 ευρώ πανελλαδικά, στα μεγάλα αστικά κέντρα λίγο χαμηλότερα, είπε. Η τιμή του πετρελαίου κίνησης είναι γύρω στο 1,95 ευρώ το λίτρο, είπε.

Πηγή: ΕΡΤ

Πήγαινε στην αρχική σελίδα