Πέτσας: Άλλα 50 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στους δήμους. Καμία περίπτωση διακοπών ρεύματος

«Το 2023 είναι προ των πυλών. Και πάντα λέγαμε από την αρχή ότι θα γίνουν εκλογές το 2023».
.
.
Eurokinissi

Οι δήμοι μέχρι σήμερα έχουν ενισχυθεί με 282 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον και «αυτό είναι σημαντικό ζήτημα το οποίο θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο στο τέλος της χρονιάς. Άλλα 50 εκατομμύρια ευρώ λοιπόν, θα διατεθούν στους δήμους, συνολικά 332 εκατομμύρια ευρώ για να αντιμετωπίσουν το αυξημένο ενεργειακό κόστος, από τον οδοφωτισμό μέχρι τα καύσιμα και φυσικά για τη θέρμανση των παιδιών μας στις σχολικές αίθουσες. Και έχουμε δεσμευθεί ότι και μέσα στο χειμώνα από την αρχή της νέας χρονιάς δεν θα σταματήσει η στήριξη» δήλωσε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στις εκλογές, λέγοντας πως «όταν ο χρόνος φτάνει για να γίνουν εκλογές, τότε ο λαός εκφράζεται. Επομένως είναι μια καλή ευκαιρία για όλους εμάς να δούμε τι κάναμε το προηγούμενο χρονικό διάστημα από την εκλογή μέχρι και σήμερα. Να δει ο πολίτης αν ήμασταν συνεπείς στις δεσμεύσεις μας. Ποια είναι ατζέντα για την επόμενη μέρα. Άρα είναι πολύ ωραίο. Αυτή είναι η Δημοκρατία. Ωραίο είναι να εκφράζεται και να υπάρχει αυτή η όσμωση».

«Το 2023 είναι προ των πυλών. Και πάντα λέγαμε από την αρχή ότι θα γίνουν εκλογές το 2023, το οποίο φτάνει. Δεν μπορώ να πω εγώ τις πιθανές ημερομηνίες. Αν το βάλει κανείς έτσι και ανοίξει το ημερολόγιο θα βρει πολλές Κυριακές. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι ό,τι είχε πει ο πρωθυπουργός ότι θα γίνουν την άνοιξη. Κοντά είμαστε επομένως, ώστε όπως είπα και πριν να αρχίσουμε να απευθυνόμαστε στους πολίτες για το τι κάναμε και τι θα κάνουμε μετά» πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

Για την ενεργειακή κρίση και τις ενέργειες της κυβέρνησης προς αυτό το θέμα, ο κ. Πέτσας τόνισε: «Έχουμε ζητήσει μια εξοικονόμηση ενέργειας από τους δήμους λελογισμένη της τάξης του 10% περίπου. Αλλά αυτό που ζητήσαμε είναι κάτι νομίζω απλό και νοικοκυρεμένο. Ο καθένας το κάνει στο σπίτι του, δηλαδή κάποιος να παρακολουθεί την κατανάλωση ενέργειας, αν βλέπει μια υπερβολή, να κλείνει το φως στις 02.00 το πρωί αν βλέπει ότι δεν υπάρχει κανείς μέσα στο κτίριο. Δυστυχώς αυτό που ζητήσαμε εμείς είναι να οριστεί κάποιος που να το παρακολουθεί αυτό και δεν υπάρχει η ανταπόκριση την οποία θα θέλαμε».

Σε ερώτηση για τον εορταστικό φωτισμό σε δρόμους και πλατείες απάντησε: «Νομίζω ότι ο φωτισμός θα υπάρχει, υπερβολές να μην υπάρχουν. Νομίζω το καταλαβαίνει ο πολίτης όταν δυσκολεύεται να πάει στα σούπερ μάρκετ ή να πληρώσει το λογαριασμό του. Οι υπερβολές να μην χρειάζονται. Από κει και πέρα δεν υπάρχει λόγος να είναι σκοτεινά τα Χριστούγεννα, είναι μια πολύ ωραία εποχή του χρόνου και νομίζω ότι η αισιοδοξία ταιριάζει στους Έλληνες». Τέλος, για το ενδεχόμενο διακοπών ρεύματος είπε ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα