Πισπιρίγκου: Παραπέμπεται σε δίκη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας

Ο εισαγγελέας ζητά επίσης την παράταση της προσωρινής κράτησής της για ακόμα εξι μήνες.
.
.
Eurokinissi

Την παραπομπή της Πισπιρίγκου σε δίκη για την ανθρωποκτονίας και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας ζητά ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης.

Ο ίδιος ζητά και την εξακολούθηση της προσωρινής κράτησής της για ακόμα εξι μήνες.

Πλέον τον τελικό λόγο έχει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, που θα μελετήσει την πρόταση και τη δικογραφία και θα αποφασίσει αν η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Την ίδια ώρα ο δικαστικός κλοιός σφίγγει συνεχώς γύρω από την 33χρονη, καθώς την περασμένη εβδομάδα άνοιξε η αυλαία και της ανάκρισης και της δεύτερης υπόθεσης, που αφορά στους θανάτους της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας.

Η τακτική ανακρίτρια Ευγενία Τζωρτζάτου έχει ήδη λάβει την κατάθεση του παθολογοανατόμου Χρήστου Ευτυχιάδη, αλλά και των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη, Νίκου Καλόγρηα και Χριστίνας Τσάκωνα.

Οι καταθέσεις μαρτύρων θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, ενώ η κατηγορουμένη αναμένεται μέχρι το τέλος του μήνα να κληθεί σε απολογία και για αυτές τις πράξεις.

Πισπιρίγκου: Μηνύσεις για διαρροές από τον Αλέξη Κούγια

Στην προ 24ωρου ανακοίνωσή του όπως έγραψε το dikastiko.gr για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου που εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας κάνει λόγο για παράνομη διανομή και δημοσιοποίηση των μαρτυρικών καταθέσεων των ιατροδικαστών και παθολογοανατόμων οι οποίες δίνονται ενώπιον της τακτικής ανακρίτριας.

«Επειδή μου είναι αδιανόητο να πιστέψω ότι αυτή η διαρροή μπορεί να έχει γίνει από την κα Ανακρίτρια και τον κο Εισαγγελέα, θα προβώ σε κάθε νόμιμη ενέργεια, ώστε να διαπιστωθεί ποιος έκανε αυτήν την επιλεκτική διαρροή, ειδικά στην εβδομαδιαία εφημερίδα, όπου λογικά φαίνεται ότι την έχουν κάνει οι κ.κ. Καρακούκης και Καλογρηάς», ανέφερε ο Αλ. Κούγιας.

Επεσήμανε δε ότι θα κατατεθεί άμεσα μηνυτήρια αναφορά «ώστε η Προϊσταμένη Αρχή της Εισαγγελίας Αθηνών να διερευνήσει πώς διαρρέουν στην υπόθεση αυτή απόρρητα έγγραφα».