ΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/03/2018 18:40 EET

Πιθανότερο μία γυναίκα να ικανοποιηθεί σεξουαλικά ευκολότερα από μία άλλη γυναίκα και πιο δύσκολα από έναν άνδρα

grinvalds via Getty Images

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι όταν οι γυναίκες κάνουν σεξ με άτομο του ίδιου φύλου, ικανοποιούνται περισσότερο από ότι στο σεξ με άντρες, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Ένα πείραμα που πραγματοποιήθηκε σε χιλιάδες ανθρώπους παγκοσμίως, ηλικιών 18-65 χρονών έδειξε ότι εκτός από την μεγαλύτερη ικανοποίηση στο σεξ μεταξύ γυναικών, οι γυναίκες έρχονται σε κορύφωση 55 φορές τον μήνα, παρόλο που το σεξ δεν είναι τακτικό.

Αντίθετα, οι ετεροφυλόφιλες γυναίκες είπαν ότι η εμπειρία τους στο σεξ πολλές φορές δεν είναι τόσο ικανοποιητική καθώς οι άντρες εστιάζουν περισσότερο στη δική τους ικανοποίηση.

Τα ευρήματα αποτελούν απόδειξη του ότι υπάρχει διαφορά οργασμού ανάμεσα στα φύλα, καθώς οι γυναίκες έχουν περισσότερα οφέλη λόγω των διαφορετικών προσεγγίσεων στο σεξ. Επιπλέον και σύμφωνα με την έρευνα, υπάρχουν διαφορετικές προτιμήσεις όσον αφορά την επαφή, το μέρος, την ένταση, τη στάση και το μοτίβο. Ένα 18% των 1000 γυναικών που συμμετείχαν στο πείραμα, είπαν ότι μπορούσαν να έρθουν σε οργασμό μόνο από την κολπική διείσδυση. Το υπόλοιπο 72% ανέφερε ότι η κλειτοριδική διέγερση ήταν είτε απαραίτητη για την κορύφωση, ή αυξάνει τους οργασμούς.

Τέλος, τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι η αντίληψη πως υπάρχουν «συγκεκριμένες σεξουαλικές κινήσεις που λειτουργούν για όλους», είναι λανθασμένη. «Υπάρχουν συγκεκριμένες προτιμήσεις ως προς τον τρόπο του αγγίγματος που προτιμούν οι γυναίκες», καταλήγει ο καθηγητής Ιατρικής Μπράιαν Ντότζ.

 

Πηγή: Daily Mail