Πίθηκοι στην Ταϊλάνδη έχουν καταλάβει μια ολόκληρη πόλη - Απίστευτες εικόνες, σε απόγνωση οι αρχές

Περίπου 2.500 μαϊμούδες σουλατσάρουν ανενόχλητες γύρω από την πόλη, αρπάζοντας το φαγητό των κατοίκων και καταστρέφοντας ό,τι βρίσκουν μπροστά τους.
via Associated Press

Μια πόλη της Ταϊλάνδης, που έχει καταληφθεί από έναν ολοένα αυξανόμενο πληθυσμό άγριων πιθήκων της, έχει περάσει στην αντεπίθεση χρησιμοποιώντας ό,τι μέσα διαθέτει προκειμένου να αποκρούσει τους ενοχκλητικούς επιδρομείς.

via Associated Press

Πολλά είναι τα περιστατικά «σύγκρουσης» μεταξύ των ατίθασων μαϊμούδων και των κατοίκων που έχουν καταγραφεί στο Λοπμπούρι της κεντρικής Ταϊλάνδης, με αποτέλεσμα οι τοπικές αρχές να λάβουν τα μέτρα τους.

Το πρώτο βήμα, που εφαρμόστηκε την Παρασκευή (24/5), ήταν η τοποθέτηση κλουβιών με διάφορα δολώματα, όπως ώριμα φρούτα, προκειμένου να «συλλάβουν» τους εισβολείς πάνω στην πείνα τους.

via Associated Press
via Associated Press

Πιστεύεται ότι υπάρχουν περίπου 2.500 μαϊμούδες που σουλατσάρουν ανενόχλητες γύρω από την πόλη. Χθες, πιάστηκαν οι πρώτες 30 και το σχέδιο αιχμαλωσίας τους θα συνεχιστεί για τουλάχιστον πέντε ημέρες.

via Associated Press
via Associated Press

Μερικοί από τους «συλληφθέντες» πιθήκους θα αφεθούν ελεύθεροι ώστε να διατηρηθεί η εικόνα του Λοπμπούρι ως η «πόλη των μαϊμούδων» της Ταϊλάνδης.

Οι περιπλανώμενοι πίθηκοι είναι από καιρό σύμβολο της πόλης, 140 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Μπανγκόκ, και αποτελούν σημαντικό τουριστικό πόλο έλξης. Αλλά έχουν γίνει ολοένα και πιο επιθετικοί, με αρκετά βίντεο να τους δείχνουν την ώρα που αρπάζουν φαγητό από τους κατοίκους και προκαλούν τραυματισμούς.

Πολλά καταστήματα έχουν αναγκαστεί να κλείσουν ενώ άλλα έχουν τοποθετήσει προστατευτικά σύρματα για να συνεχίσουν να λειτουργούν.

via Associated Press
via Associated Press

Ο δήμαρχος της πόλης, Chamroen Salacheep, συμφωνεί ότι οι πίθηκοι, παρόλο που φέρνουν επισκέπτες, έχουν γίνει επίσης πρόβλημα για το εμπόριο, με τα εμπορικά κέντρα και τα μαγαζιά στις γειτονίες να καταγράφουν αισθητή μείωση στα εισοδήματά τους. Αλλά και οι κατοικίες πολλών ανθρώπων έχουν υποστεί ζημιές. Το Λομπούρι, σύμφωνα με τον δήμαρχο, είναι σχεδόν μια «εγκαταλελειμμένη πόλη».

via Associated Press
via Associated Press
via Associated Press

Την Παρασκευή οι αρχές άρχισαν να τους ναρκώνουν για να κάνουν υγειονομικούς ελέγχους πριν τους καθαρίσουν, τους αποστειρώσουν και να τους σημαδέψουν με τατουάζ, ώστε να μπορούν να ταυτοποιηθούν για να τηρούν ακριβή αρχεία. Μετά από αυτό θα μεταφέρουν λίγο έξω από το κέντρο της πόλης, αναζητώντας μόνιμη κατοικία.

via Associated Press
via Associated Press
via Associated Press

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δημοφιλή