Πλεύρης: Δεν θα ξαναγίνει lockdown. Επίταξη αν δεν αποδεχθούν την πρόσκληση οι ιδιώτες γιατροί

Τι είπε για το ενδεχόμενο επιπλέον μέτρων.
.
.
Eurokinissi

Δεν πρόκειται να υπάρξει ξανά τοπικό ή γενικό lockdown, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τονίζοντας πως εάν χρειαστούν επιπρόσθετα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού θα αφορούν και πάλι τον περιορισμό της πρόσβασης των ανεμβολίαστων σε διάφορους χώρους.

Ερωτηθείς τι θα πράξει η κυβέρνηση εάν οι ειδικοί εισηγηθούν την επιβολή lockdown ο υπουργός απάντησε ότι η επιτροπή είναι ένα όργανο εισηγητικό και πως τα μέτρα που αποφασίζει η κυβέρνηση σε συνεννόηση με αυτήν θα κινούνται στην κατεύθυνση του ελέγχου της κινητικότητας και της δραστηριότητας των ανεμβολίαστων και όχι της τιμωρίας των εμβολιασμένων που νοσούν λιγότερο.

Προειδοποίησε επίσης ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επίταξη των υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων εάν εντός της εβδομάδας δεν ανταποκριθούν στην πρόσκληση που έχει απευθυνθεί για να ενταχθούν στο σύστημα με κίνητρα.

Ειδικότερα είπε ότι υπάρχει έλλειψη σε συγκεκριμένες ειδικότητες γιατρών, όπως αναισθησιολόγων, γενικών γιατρών και πνευμονολόγων και ειδικά σε περιοχές που πιέζονται. Ενημέρωσε ότι αυτή τη στιγμή γίνεται ενημέρωση και θα γίνει συζήτηση και με τους Ιατρικούς Συλλόγους για το θέμα της επίταξης υπηρεσιών εάν δεν προσέλθουν οικειοθελώς. Παρόλα αυτά χαρακτήρισε την επίταξη υπηρεσιών «έσχατο μέτρο» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το θέμα θα λυθεί εντός της εβδομάδας με καλή συνεργασία.

Ακόμη διαβεβαίωσε ότι τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά και δεν υπάρχει καμιά σκέψη για κλείσιμό τους.