Ερευνητές υποστηρίζουν ότι βρήκαν πλοίο που χάθηκε στο Τρίγωνο των Βερμούδων πριν από 94 χρόνια

Η εξαφάνιση του SS Cotopaxi θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια εξαφάνισης στην περιοχή.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ.
EXTREME-PHOTOGRAPHER via Getty Images

Ερευνητές πιστεύουν ότι έλυσαν το μυστήριο του πλοίου SS Cotopaxi, το οποίο εξαφανίστηκε χωρίς κανένα ίχνος μετά την αναχώρησή του από το λιμάνι του Τσάρλεστον, Νότια Καρολίνα, το 1925, με φορτίο άνθρακα και πλήρωμα 32 ατόμων.

Το πλοίο είχε προορισμό την Αβάνα της Κούβας και χάθηκε στην περιοχή που είναι γνωστή ως το Τρίγωνο των Βερμούδων. Η εξαφάνιση του SS Cotopaxi θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια των τελευταίων 100 ετών.

Ο ειδικός στην θαλάσσια βιολογία και εξερευνητής, Μάικλ Μπαρνέτ, δήλωσε στο Usa Today, ότι το ναυάγιο μάλλον βρίσκεται στην ακτή του Αγίου Αυγουστίνου της Φλώριντας, σε μια περιοχή που είναι γνωστή εδώ και δεκαετίες ως «Bear Wreck».

Η τοποθεσία του πλοίου, όμως, είναι μόνο μέρος της ιστορίας. Ο Μπαρνέτ συνεργάστηκε με άλλους εμπειρογνώμονες για να καταλήξει σε μια θεωρία για το τι συνέβη με το πλοίο, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία από τα ασφαλιστικά αρχεία και τις καταδύσεις στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον εξερευνητή, δύο πράγματα συνέβαλαν στην εξαφάνιση του πλοίου: Μια ξαφνική καταιγίδα και το γεγονός ότι το πλοίο έφυγε απροετοίμαστο για την κακοκαιρία από το λιμάνι.

Η καταπακτή του ήταν ξύλινη, με αποτέλεσμα να μπει νερό να στο κατάστρωμα.

«Ήδη από εκείνη τη στιγμή το πλοίο ήταν καταδικασμένο», δήλωσε ο Μπαρνέτ στο Usa Today. «Πιθανότατα η καταιγίδα ήταν πολύ άσχημη και το πλήρωμα δεν είχε κάποιο καταφύγιο. Και τα πράγματα πήγαν από το κακό στο χειρότερο».

Τα αρχεία βοήθησαν στο να συσχετιστεί το σήμα κινδύνου που είχε στείλει το πλοίο με την περιοχή Bear Wreck.

Ο Μπαρνέτ παρουσίασε την θεωρία του σε αρχαιολόγους από το Ναυτικό Μουσείο στον Άγιο Αυγουστίνο, για να κερδίσει την υποστήριξή τους για τα ευρήματα.

Στο email που τους έστειλε, ο Μπαρνέτ έγραφε πως το Τρίγωνο των Βερμούδων, που είναι γνωστό για τα ναυάγια πλοίων και τις συντριβές αεροπλάνων, δεν σχετίζεται με την εξαφάνιση του Cotopaxi.

Οι οικονομικές πιέσεις της Μεγάλης Ύφεσης ίσως είχαν παίξει έναν ρόλο στο γιατί το πλοίο έφυγε απροετοίμαστο για τις ακραίες καιρικές συνθήκες. Εκείνη η απόφαση, όμως, εξακολουθεί να θλίβει τις οικογένειες των θυμάτων.

πηγή: usatoday

Δημοφιλή