Ποια είναι η χειρότερη ώρα για να φάμε ένα σνακ

Ας αφήσουμε αυτό το πακέτο με τα μπισκότα στην άκρη.
.
franckreporter via Getty Images
.

Σύμφωνα με ειδικούς στον τομέα της υγείας, το 75% των σνακ που τρώμε (Huff Post UK) είναι επεξεργασμένα σε μεγάλο βαθμό, κάτι που ξέρουμε ότι μπορεί να είναι καταστροφικό για την υγεία μας.

Αλλά όχι μόνο αυτό... Προφανώς η ώρα που καταναλώνουμε τα σνακ μας είναι εξίσου σημαντική με το τι τρώμε.

Μιλώντας σε ένα επεισόδιο του podcast σε σχέση με την επιστήμη και τη διατροφή ZOE, η δρ. Σάρα Μπέρι συζητά με τους συνιδρυτές του ZOE, Τιμ Σπέκτορ και Τζόναθαν Βολφ τη σημασία της επιλογής της κατάλληλης ώρας για σνακ και πότε να καταναλώσουμε ένα σνακ.

«Η έρευνα δείχνει πραγματικά ξεκάθαρα ότι αν τσιμπολογάμε αργά, άρα μετά τις έξι ή πολύ αργά μετά τις εννέα το βράδυ, (αυτό) έχει πραγματικά δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία μας και υπάρχουν πολλές άλλες τυχαιοποιημένες δοκιμές ελέγχου για να το υποστηρίξουν», λέει.

Σύμφωνα με την δρ. Μπέρι, το 35% από εμάς τρώμε τα σνακ μας αργά το βράδυ.

Απλώς το σνακ έχει γίνει μέρος της κουλτούρας μας. Γυρνάμε σπίτι από τη δουλειά, βάζουμε το Νέτφλιξ και το επόμενο πράγμα που ξέρουμε είναι ότι έχουμε καταναλώσει μισό πακέτο νάτσος.

Αυτό που είναι σημαντικό για τα επίπεδα γλυκόζης και ενέργειας στο αίμα μας, αν πρόκειται να φάμε, είναι, όπως λένε οι ειδικοί, η ποιότητα των σνακ μας.

Η δρ Μπέρι λέει ότι ορκίζεται στη μαύρη σοκολάτα όταν είναι αγχωμένη. «Θα έχω πάντα αυτή τη μαύρη σοκολάτα (στο ντουλάπι μου). Και προσπαθώ να κάνω τον εαυτό μου να νιώθει καλύτερα, σκεπτόμενη ότι στην Ισπανία δεν έχουν δειπνήσει ακόμα!».

Άλλα υγιεινά σνακ που θα μπορούσαμε να καταναλώσουμε αν πεινάμε το βράδυ είναι:

  • Διάφοροι ξηροί καρποί
  • Γκουακαμόλε και ψιλοκομμένα λαχανικά
  • Ελληνικό γιαούρτι και μούρα
  • Φέτες μήλου και φυστικοβούτυρο
  • Μαύρη σοκολάτα και αμύγδαλα