«Σκονισμένη» σοκολάτα: Πόσο επικίνδυνη είναι

Τι είναι η «άνθιση του λίπους» και πότε συμβαίνει.
Horia Ifrim / 500px via Getty Images

Kι όμως, υπάρχει επιστημονική απάντηση στο γιατί ορισμένες φορές η σοκολάτα μοιάζει κάπως «σκονισμένη» και καλυμμένη από τα χαρακτηριστικά «ύποπτα» λευκά σημάδια. Ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες ωστόσο, η αγαπημένη λιχουδιά δεν θεωρείται καθόλου επικίνδυνη.

Σε τι οφείλεται η σκονισμένη όψη της σοκολάτας μας

Αυτή η περίεργη σκόνη που εμφανίζεται επάνω στη σοκολάτα μας, οφείλεται σε μια διαδικασία που ονομάζεται «άνθιση του λίπους» και προκύπτει όταν το λίπος στη σοκολάτα διαχωρίζεται από την υπόλοιπη σύνθεση. Όταν η σοκολάτα παραμένει σε ένα ζεστό μέρος και λιώνει, το λίπος, που είναι γνωστό και ως βούτυρο κακάο, διαχωρίζεται από τα υπόλοιπα συστατικά και ανεβαίνει στην επιφάνεια, δημιουργώντας αυτό το στρώμα λευκής σκόνης.

ΠΗΓΗ: rd.com .