ΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/03/2018 19:56 EEST | Updated 29/03/2018 20:21 EEST

Ποιος είναι ο κακοποιός της γεωργιανής μαφίας με το «αξίωμα» του Vor v Zakone που συνελήφθη στην Αθήνα

Δεύτερος Γεωργιανός κακοποιός που είχε λάβει στη Ρωσία το «αξίωμα» του “Vor v Zakone” (κλέφτης εντός νόμου) συνελήφθη την περασμένη Τρίτη στην Αθήνα, τρία χρόνια μετά τη σύλληψη αρχηγού της γεωργιανής μαφίας στο Καβούρι Αττικής.

Ο 53χρονος V. συνελήφθη την Τρίτη κατηγορούμενος ως αρχηγός συμμορίας που είχε διαπράξει τουλάχιστον 26 κλοπές σε Αττική, Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα. Άνδρες των ΕΚΑΜ τον συνέλαβαν την ώρα που κοιμόταν στο διαμέρισμά του. Ο 53χρονος συνελήφθη μαζί με ακόμα πέντε συνεργούς του.

Στη Ρωσία είχε πάρει το αξίωμα του «Vor», το οποίο το παίρνουν μόνο λίγα άτομα από τη μαφία, τα οποία ανακηρύσσονται σε αρχηγούς που λαμβάνουν τα κέρδη από την εγκληματική δράση.Λέγονται κλέφτες εντός νομου διότι σταματούν τις διαρρήξεις και τις ληστείες και «απολαμβάνουν» το προνόμιο του συντονιστή-αρχηγού.

Το Δεκέμβριο του 2015 είχε συλληφθεί 62χρονος, ο οποίος φερόταν από την ΕΛ.ΑΣ. ως ένας από τους αρχηγούς της γεωργιανής μαφίας στην Ελλάδα. Η οργάνωσή του είχε διαπράξει 174 κλοπές και διαρρήξεις στην Αττική και άλλες περιοχής.

Σε φωτογραφία που δημοσιεύει η HuffPost Greece οι δύο «Vor», αυτός που συνελήφθη την περασμένη Τρίτη και αυτός που είχε συλληφθεί το 2015, βρίσκονται μαζί και γιορτάζουν μαζί με ομοεθνείς τους.

archive
Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post