Ερευνα: Το «κόλπο» με το οποίο η Ryanair παραπλανεί χιλιάδες πελάτες

Χρεώνει έως και 6% περισσότερο σε πτήσεις που πληρώνονται με λίρες
ASSOCIATED PRESS

Η Ryanair εφαρμόζει μια τακτική που παραπλανεί μερικούς από τους πελάτες με πολύ έξυπνο τρόπο, χρεώνοντας τους έως και 6% περισσότερο σε πτήσεις που πληρώνονται με λίρες, σύμφωνα με έρευνα.

Συγκεκριμένα, ομάδα καταναλωτών διαπίστωσε πως η αεροπορική εταιρεία χρέωσε παραπάνω 30 λίρες σε μια τετραμελή οικογένεια που χρησιμοποίησε την επιλογή «μετατροπή νομίσματος» σε μια κράτηση online.

Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν ο ιστότοπος εμφανίζει τις τιμές των εισιτηρίων στο νόμισμα της χώρας από την οποία αναχωρεί το αεροπλάνο. Με άλλα λόγια, οι τιμές των πτήσεων που αναχωρούν από την Ιταλία ή την Γαλλία θα εμφανίζονται σε ευρώ. Ωστόσο, κατά τη διαδικασία της κράτησης η τιμή μετατρέπεται αυτόματα σε λίρες χρησιμοποιώντας τη βρετανική συναλλαγματική ισοτιμία.

thianchai sitthikongsak via Getty Images

Οι πελάτες έχουν την δυνατότητα να αποχωρήσουν και η πληρωμή να μην γίνει σε λίρες, ωστόσο η επιλογή κρύβεται πίσω από την περιγραφή «περισσότερες πληροφορίες» η οποία επίσης περιλαμβάνει την προειδοποίηση ότι η πτήση θα κοστίσει πολύ περισσότερο. Οπότε, πολλοί ”φοβούνται” να βγουν από την συναλλαγή και την ολοκληρώνουν.

Ωστόσο, σύμφωνα με την έρευνα, με την μετατροπή του νομίσματος σε ευρώ η πτήση θα κοστίσει αρκετά λιγότερα από την ενδεικνυόμενη τιμή.

Και άλλες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους ακολουθούν την ίδια τακτική, όπως η Aer Lingus, άλλα λίγο πριν το check out κάνει αυτόματη μετατροπή στο νόμισμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κατηγορούν την Ryanair για τις διαφορές στις τιμές λόγω νομισμάτων.

Πηγή: The Sun

Δημοφιλή