Πώς κινήθηκαν οι τρομοκράτες της Επαναστατικής Ταξικής Αυτοάμυνας (Βίντεο)

Κάμερα ασφαλείας γειτονικού περιπτέρου κατέγραψε τον ήχο της έκρηξη 29 λεπτά μετά τη 1 τα ξημερώματα, ακριβώς στον χρόνο που είχε δώσει ο άγνωστος με το προειδοποιητικό τηλεφώνημά του.
Eurokinissi

Υλικό από κάμερες ασφαλείας, στο οποίο έχουν απαθανατιστεί τα μέλη της οργάνωσης Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα, αναλύουν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στην προσπάθειά τους να χαρτογραφήσουν το δρομολόγιό τους και να αποκτήσουν κρίσιμα στοιχεία για την ταυτότητά τους.

Αν και ακόμα δεν έχουν απάντηση από τα εγκληματολογικά εργαστήρια για τα υλικά, που χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή της βόμβας, γνωρίζουν ότι ήταν ένα ισχυρό εκρηκτικό με ”τέλεια” έκρηξη.

Αναλύοντας σε πρώτο χρόνο τις κινήσεις των βομβιστών, τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής θεωρούν ότι επίτηδες επέλεξαν τα κάγκελα τού πεζοδρομίου μπροστά από το υποκατάστημα τής τράπεζας, ακριβώς απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας, βλέποντας ότι εκεί υπάρχουν λαμαρίνες, καθώς το κτίριο είναι υπό ανακατασκευή, οι οποίες κατηύθυναν το ωστικό κύμα προς τον πραγματικό στόχο τους, το κυβερνητικό κτίριο. Εάν είχαν τοποθετήσει τη βόμβα μπροστά στο υπουργείο, τότε η μαρκίζα θα είχε περιορίσει τις ζημιές στο ισόγειό του, ενώ τώρα οι ζημιές ήταν πολλαπλάσιες.

Κάμερα ασφαλείας γειτονικού περιπτέρου κατέγραψε τον ήχο της έκρηξη 29 λεπτά μετά τη 1 τα ξημερώματα, ακριβώς στον χρόνο που είχε δώσει ο άγνωστος με το προειδοποιητικό τηλεφώνημά του.

Στην ΕΛ.ΑΣ θεωρούν δεδομένο ότι οι δράστες είχαν σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια τις κινήσεις τους, είχαν προχωρήσει σε κατόπτευση τού χώρου και είχαν υπολογίσει πόσο χρόνο χρειάζονται οι αρχές, προκειμένου να εκκενώσουν την περιοχή, ώστε να αποφύγουν τον τραυματισμό αθώου πολίτη.

«Είναι πολύ νωρίς για να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα για το συγκεκριμένο χτύπημα. Σίγουρα παρουσιάζει πολλές διαφορές με τον μηχανισμό, που είχε τοποθετηθεί έξω από τα ΜΑΤ τον περασμένο Δεκέμβρη, μία ενέργεια για την οποία ανέλαβε την ευθύνη η οργάνωση Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη» ανέφερε στη HuffPost αξιωματικός με πολυετή εμπειρία στο εγχώριο αντάρτικο πόλης.

Στην Αντιτρομοκρατική περιμένουν την προκήρυξη τής οργάνωσης.

Δημοφιλή