ΤΟ BLOG
09/06/2019 10:25 EEST | Updated 09/06/2019 11:26 EEST

Πώς να προγραμματίσεις το μυαλό σου... για να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα

Γίνεται να εκπαιδεύσουμε το μυαλό μας ώστε να κάνει αυτά που ονειρευόμαστε στον έρωτα πραγματικότητα; Η νο1 bestselling συγγραφέας Τζιλ Δούκα απαντά καταφατικά και εξηγεί τον τρόπο!

Για να δημιουργήσουμε αυτό που θέλουμε στη ζωή μας (και αυτό έχει να κάνει με οτιδήποτε θέλουμε να δημιουργήσουμε), το πρώτο βήμα είναι να είμαστε ξεκάθαροι ως προς το τι θέλουμε. Το δεύτερο βήμα είναι να αισθανόμαστε βαθιά μέσα μας ότι μπορεί να μας συμβαίνει αυτό πουθέλουμε.

Σε ακούω να λες: «Τι εννοείς με τη φράση “μπορεί να μας συμβαίνει”;» To μυαλό μας πρώτα συλλαμβάνει κάτι και κατόπιν το δημιουργεί. Θέλεις να ζωγραφίσεις ένα σπιτάκι και έναν ήλιο; Πρώτα το φαντάζεσαι, το βλέπεις στο μυαλό σου και μετά το ζωγραφίζεις. Θέλεις ένα ποτήρι νερό; Πρώτα βλέπεις στο μυαλό σου το ποτήρι με το νερό, σκέφτεσαι Τι ωραία που θα είναι να πιω νερό και μετά σηκώνεσαι και γεμίζεις το ποτήρι με το νερό. Τις περισσότερες φορές για τα απλά πράγματα είναι ενστικτώδης η αντίδραση του οραματισμού (ο οραματισμός είναι αυτό που λέω ότι βλέπεις στο μυαλό σου). Όταν, όμως, έχουμε να κάνουμε με κάτι που δε μας έχει ξανασυμβεί ή που θεωρούμε πως είναι δύσκολο να συμβεί, τότε ο οραματισμός με συγκεκριμένες οδηγίες προς τον εγκέφαλό μας μας φέρνει πολύ πιο κοντά στον στόχο μας.

Το μυαλό μας είναι προγραμματισμένο να δημιουργεί αυτό που του τροφοδοτούμε. Είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχός μας στη δημιουργία της πραγματικότητάς μας. Γι’ αυτό, όταν σκεφτόμαστε κάτι αρνητικό, θα συμβεί κάτι αρνητικό. Μπορεί να μη συμβεί ακριβώς αυτό που σκεφτόμασταν, αλλά θα συντελεστεί σε κάποιον άλλο τομέα κάποια άλλη στιγμή.

Όταν σκεφτόμαστε κάτι θετικό το οποίο θέλουμε να συμβεί, εκπαιδεύουμε το μυαλό μας να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για να μας συμβεί. Σκέψου το μυαλό σου σαν ένα πολύ καλά εκπαιδευμένο κυνηγόσκυλο. Μόλις του πετάξεις το κόκαλο, τρέχει γρήγορα για να σου το φέρει. Μπορούμε λοιπόν να πετάμε στο κυνηγόσκυλό μας ένα λαχταριστό κόκαλο ή να πετάξουμε… φόλα, δηλαδή αρνητικές σκέψεις.

Εκείνο θα κάνει τα πάντα για να μας φέρει πίσω ό,τι του πετάξαμε. Αυτή είναι η βάση του περιβόητου νόμου της έλξης, που προβλήθηκε εκτεταμένα από το The Secret, το dvd που έγινε και βιβλίο. Σου προτείνω να δεις το dvd, μιας και το ελληνικό βιβλίο δεν αποδίδει, κατά τη γνώμη μου, σωστά το όλο μήνυμα. Υπάρχουν πολλοί πολέμιοι της λογικής του νόμου της έλξης, αλλά κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει το εξής: για να δημιουργήσουμεκάτι, πρέπει πρώτα να το μορφοποιήσουμε στο μυαλό μας.

Φτιάξε το αγαπημένο σου ρόφημα και κλείσε ραντεβού με τον εαυτό σου. Μπορείς να πας στο αγαπημένο σου καφέ ή στη θάλασσα. Η άσκηση είναι η εξής: κατάγραψε στο σημειωματάριό σου το ιδανικό Σαββατοκύριακο με τον σύντροφό σου. Είναι Σάββατο πρωί. Πώς ξυπνάς; Σε έχει αγκαλιά και μυρίζεις το υπέροχο άρωμά του; Νιώθεις το σώμα του να συμπληρώνει το δικό σου; Κατάγραψε με λεπτομέρειες τι αισθάνεσαι, τι βλέπεις, τι μυρίζειςκαι τι ακούς. Τα βήματά του/της στο μπάνιο, το άρωμα του καφέ, το πόσο ευγενικός/-ή είναι στο εστιατόριο όταν παραγγέλνετε, τον τρόπο με τον οποίο σε κρατά από το χέρι καθώς βαδίζετε στον δρόμο.

Κατάγραψε ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο. Σαν να είναι σενάριο για ταινία, με πολλές πολλές λεπτομέρειες. Πού είστε; Τι κάνετε; Πώς αισθάνεσαι; Αξιοποίησε στην περιγραφή όλες τις αισθήσεις. Και ναι, μπορείς να προσθέσεις ότι κάνετε καταπληκτικό σεξ. Αφού τελειώσεις, πάρε βαθιά ανάσα και διάβασε… το μέλλον σου. Αυτό το Σαββατοκύριακο και κάτι παραπάνω θα συμβεί και σύντομα! Τώρα πάρε το κινητό σου και βρες την εφαρμογή με την οποία μπορείς να μαγνητοφωνήσεις τη φωνή σου. Ναι, ναι, θα το μαγνητοφωνήσεις! Το σκεπτικό είναι να αφιερώνεις 5 λεπτά τη μέρα για να ακούς το μελλοντικό σου Σαββατοκύριακο. Αλλά δε θα το ακούς απλώς… Είναι απαραίτητο να νιώθεις τα συναισθήματα σαν να συμβαίνει εκείνη τη στιγμή.

Ξέρω, είναι αλλόκοτο. Ξέρω, είναι διαφορετικό. Ξέρω ότι μπορεί να αισθάνεσαι πολύ άβολα. Αλλά αν συνεχίσεις να κάνεις ό,τι κάνεις, θα έχεις τα αποτελέσματα που έχεις ήδη. Και θέλουμε άλλα αποτελέσματα. Σωστά;

Τζιλ Δούκα MBA, PCC

Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα και Ευ Ζην Τώρα, Ομιλήτρια διεθνούς φήμης

Περισότερα στο www.jillandnikolas.com

 

Sponsored Post