ΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/10/2019 16:58 EEST | Updated 03/10/2019 17:05 EEST

Πώς συνελήφθη αξιωματικός του Αλλοδαπών με φάκελο γεμάτο λεφτά στην τσέπη

Μαζί με συνάδελφό του ζήτησαν 10.000 ευρώ από ιδιοκτήτη εταιρίας για να μην του σβήσουν πρόστιμα για απασχόληση παράνομων μεταναστών.

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Με έναν φάκελο γεμάτο λεφτά στην τσέπη συνελήφθη από τις Εσωτερικές Υποθέσεις αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος υπηρετεί στο Αλλοδαπών.

Ο αξιωματικός κατηγορείται ότι μαζί με συνάδελφό του, επίσης αξιωματικό, ζήτησαν 10.000 ευρώ από ιδιοκτήτη εταιρίας ανακύκλωσης απορριμμάτων στη δυτική Αττική, προκειμένου να μην του βεβαιωθούν πρόστιμα για απασχόληση παράνομων μεταναστών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι την περασμένη Δευτέρα ο αξιωματικός του Αλλοδαπών έκανε έρευνα στην εταιρία ανακύκλωσης, και βεβαίωσε πρόστιμο για παράνομη απασχόληση αλλοδαπών. Δεν έχει διευκρινιστεί εάν πράγματι απασχολούνταν παράνομα αλλοδαποί στην εταιρία ή εάν οι αλλοδαποί που εντοπίστηκαν εκεί απλά πουλούσαν υλικά που είχαν συλλέξει από τη γύρω περιοχή. Στις εταιρίες αυτές πηγαίνουν συχνά αλλοδαποί που μαζεύουν ανακυκλώσιμα υλικά από σκουπίδια, τα οποία τα πουλάνε σε εταιρίες ανακύκλωσης για μικρά ποσά.

Ο αξιωματικός πάντως σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του ιδιοκτήτη της εταιρίας και στη συνέχεια του ζήτησε 10.000 ευρώ για να μην προχωρήσει την υπόθεση και να αποφύγει το πρόστιμο.

Ο ιδιοκτήτης, ο οποίος εκβιαζόταν, ειδοποίησε το Εσωτερικών Υποθέσεων. Εκλεισε ραντεβού για να δώσει τα χρήματα στον αξιωματικό, του έδωσε τα χρήματα και τότε οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. τον συνέλαβαν με τον φάκελο με τα λεφτά στην τσέπη. Μαζί με τον αξιωματικό βρισκόταν και ένας συνάδελφός του, ο οποίος επίσης συνελήφθη.