Πώς θα προετοιμαστείτε για την πρώτη μέρα των παιδιών στο σχολείο

Απλές και χρήσιμες συμβουλές που θα διώξουν το άγχος και την ανασφάλεια για την πρώτη μέρα των παιδιών σας στο σχολείο.
Book and colored pencil on school table
virojt via Getty Images
Book and colored pencil on school table

Οι πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη για πολλούς σηματοδοτούν το τέλος των διακοπών. Για κάποιους άλλους, οι μέρες αυτές είναι μια νέα αρχή. Σε λίγες μέρες ξεκινά επίσημα η νέα σχολική χρονιά για εκατομμύρια παιδιά. Κάποια από αυτά θα περάσουν για πρώτη φορά την πόρτα του σχολείου. Σε αυτές τις περιπτώσεις εστιάζουμε συνήθως στα συναισθήματα που βιώνουν τα παιδιά τη στιγμή αυτή, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα το άγχος και τις ανησυχίες των γονέων που καλούνται να προετοιμασουν τα παιδιά τους για τη νέα πραγματικότητα, συναισθηματικά και πρακτικά.

Όταν τα σχολεία ξεκινούν, οι γονείς “τρέχουν”. Νέα δεδομένα, νέα πραγματικότητα, λίστες για ψώνια, επισκέψεις στα Public για τα σχολικά είδη και όλα αυτά ενώ τα μικρά σας έχουν χάσει κάθε φρονιμάδα, μετά από ένα “γεμάτο” καλοκαίρι. Δεν χρειάζεται πανικός. Μερικές απλές αλλά χρήσιμες συμβουλές θα σας βοηθήσουν αφενός να προετοιμάσετε ψυχολογικά το παιδί σας και τον εαυτό σας και αφετέρου να οργανωθείτε όσο το δυνατόν καλύτερα για το νέο ξεκίνημα.

Πριν την πρώτη μέρα, επισκεφθείτε το σχολείο μαζί με το παιδί σας. Ακολουθήστε τη διαδρομή που θα κάνει κάθε μέρα, συζητήστε με τους δασκάλους για τις δραστηριότητες και αφήστε το να παίξει για λίγο στο χώρο του σχολείου. Έτσι θα το κάνετε να νιώσει πιο άνετα και δεν θα έχετε το άγχος του αποχωρισμού την πρώτη μέρα.

Ξυπνήστε νωρίς και δώστε στον εαυτό σας και στο παιδί σας ικανοποιητικό χρόνο για να προετοιμαστείτε αλλά και να αντιμετωπίσετε τυχόν δυσκολίες. Αν ξεκινήσετε από το σπίτι αγχωμένοι, αυτό θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες δραστηριότητες της ημέρας.

Αφήστε το παιδί σας να συμμετέχει στα σχολικά ψώνια. Είναι μία από τις αγαπημένες στιγμές για κάθε παιδί. Η συμμετοχή του στην όλη διαδικασία το βοηθά να το βλέπει ως κάτι διασκεδαστικό, γεγονός που θα βοηθήσει πολύ στη μετέπειτα εμπειρία του και στον πρώτο αποχωρισμό με τους γονείς.

Εφοδιαστείτε με όλα τα απαραίτητα εφόδια. Κάθε μαθητής, ειδικά οι νέοι μαθητές που περνούν για πρώτη φορά την πόρτα του σχολείου θα πρέπει να είναι όσο το δυνατό καλύτερα προετοιμασμένοι και οργανωμένοι για την σχολική χρονιά. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να προμηθευτούν τα απαραίτητα εφόδια. Με μια βόλτα στα Public το άγχος κάθε γονιού να βρει όσα το παιδί του χρειάζεται θα εξαφανιστεί.

Για να μην ψάχνεστε την τελευταία στιγμή, ψάξαμε και βρήκαμε τα must have για να είστε οργανωμένοι για τη νέα σχολική σεζόν του παιδιού σας.

Τσάντα πλάτης ή τρόλεϋ

2
2

Το Νο1 που πρέπει να έχει κάθε μαθητής είναι, φυσικά, η σχολική τσάντα. Είτε αποφασίσετε να επενδύσετε σε τσάντα πλάτης είτε σε τσάντα τρόλεϋ που προτιμούν αρκετοί γονείς για τα παιδιά τους, στα Public θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία σχεδίων για να διαλέξετε μαζί με το μικρό σας αυτή που του αρέσει καλύτερα. Επενδύστε τόσο στο στιλ όσο και στην άνεση, επιλέγοντας μια τσάντα με πολλές θήκες και τσέπες για να μπορείτε να βάλετε σε τάξη όλα τα απαραίτητα εφόδια για το σχολείο ή την εκδρομή.

g
g

Κασετίνα

Μολύβια, ξύστρες, γόμες και δεν συμμαζεύεται. Με μια όμορφη και βολική κασετίνα όλα αυτά μπορούν να μπουν σε μια τάξη και το παιδί σας δεν θα χρειαστεί ποτέ να ψάχνει τα μολύβια του σκόρπια στην τσάντα. Στα Public θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία σχεδίων, από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα με τους ήρωες αγαπημένων κινουμένων σχεδίων για να κάνετε μαζί με το παιδί σας την καλύτερη επιλογή.

k
k

Φαγητοδοχείο και παγούρι

Το παιδί φεύγει από το σπίτι, πάει για πρώτη φορά στο σχολείο, φεύγει από το “safe place” και ένα από τα μεγαλύτερα άγχη σας είναι το αν θα φάει. Για να διώξετε κάθε τέτοιο άγχος, καλό θα ήταν να προμηθευτείτε ένα φαγητοδοχείο, καθώς και ένα παγούρι. Ετοιμάζοντας από το πρωί το κολατσιό του μικρού σας θα είστε ήσυχες.

j
j

Τετράδια και γραφική ύλη

Ο μεγαλύτερος “πονοκέφαλος” για κάθε γονιό είναι η γραφική ύλη. Μολύβια, στυλό, μαρκαδόροι, γεωμετρικά όργανα, γόμες, ξύστρες, διορθωτικά, μολυβοθήκες. Να είστε προετοιμασμένοι ότι το παιδί σας θα χρειαστεί όλα τα παραπάνω και ως εκ τούτου η επίσκεψη στα Public κρίνεται απαραίτητη. Εκεί θα τα βρείτε όλα συγκεντρωμένα. Ένα καλό tip είναι να κάνετε από πριν μια λίστα αγοράς, προκειμένου να είστε βέβαιοι ότι δεν θα ξεχαστεί τίποτα σημαντικό που θα χρειαστεί αργότερα το παιδί σας.

1
1

Εφαρμόζοντας τις παραπάνω συμβουλές, το σίγουρο είναι ότι το παιδί σας θα είναι έτοιμο για την πρώτη μέρα στο σχολείο κι εσείς θα κοιμάστε πλέον ήσυχοι τα βράδια.

Και αφήσαμε το καλύτερο για το τέλος. Με αγορές σχολικών άνω των 50 ευρώ στα Public κερδίζεις 20% επιστροφή σε προϊόντα τεχνολογίας. Ψωνίζεις όλα όσα χρειάζεσαι μέσα από μια τεράστια γκάμα προϊόντων και βγαίνεις κερδισμένος. Τι καλύτερο;

Καλή σχολική χρονιά!

Και μην ξεχνάς ότι τώρα το Public φέρνει όλα τα σχολικά στη πόρτα σου σε λίγες ώρες! Με τη νέα υπηρεσία Next Day Delivery του Public, μπορείς να έχεις όλα τα σχολικά που χρειάζεσαι, με παράδοση σε λιγότερο από 24 ώρες εντός Αττικής και χωρίς καμία έξτρα χρέωση!