Πόσα ξόδεψε το Facebook για την ασφάλεια του Ζάκερμπεργκ το περασμένο έτος

Οι δαπάνες ασφαλείας για τον Μαρκ υπερδιπλασιάστηκαν.

Μπορεί ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο ιδρυτής του Facebook, να παίρνει ως βασικό μισθό 1 δολάριο, όπως και πολλοί άλλοι διευθυντές τεχνολογικών κολοσσών, ωστόσο η ασφάλειά του στοιχίζει στην εταιρεία πολλά περισσότερα δολάρια.

Για την ακρίβεια, η εταιρεία ξόδεψε 22,6 εκατ. δολάρια για τον ιδρυτή της, όταν για το 2017 δαπανήθηκαν μόλις 9 εκατ. Τα 20 εκατ. δόθηκαν για την προσωπική του ασφάλεια, αλλά και της οικογένειάς του, ενώ 2,6 εκατ. δόθηκαν για πρόσθετο κόστος ασφάλειας , όπως φύλακες, εξοπλισμός, υπηρεσίες και ενίσχυση ασφαλείας στην ακίνητη περιουσία του.

Δικαιολογώντας τα ποσά αυτά, εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε ότι «ο κ. Ζάκερμπεργκ είναι συνώνυμο του Facebook και οτιδήποτε αρνητικό σχετίζεται με την εταιρεία, μεταφέρεται και στον ίδιο προσωπικά».

Τον τελευταίο χρόνο, το Facebook αντιμετώπισε κατηγορίες για θέματα ασφάλειας, ειδικότερα με το σκάνδαλο του Cambridge Analytica, γεγονός που εκτόξευσε το ποσό που δαπανείται για την ασφάλειά του.

Ο Ζάκερμπεργκ είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο και η περιουσία του ξεπερνά τα 70 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη του Bloomberg Billionaire.

Πηγή: CNN