Στον Εισαγγελέα οι 16 συλληφθέντες από τη Νέα Σμύρνη

Έντεκα προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.
|
.
.
Eurokinissi

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία κατηγορείται ένας από τους 16 συλληφθέντες των χθεσινών επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο συγκεκριμένος αναγνωρίστηκε ότι συμμετείχε στο πλήθος των διαδηλωτών, που επιτέθηκαν και τραυμάτισαν σοβαρά στο κεφάλι τον ειδικό φρουρό της Ομάδας ΔΡΑΣΗ.

Σε βάρος των υπολοίπων δεκαπέντε συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας σωματικής βλάβης από κοινού, βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξης κοινής ειρήνης, εμπρησμού κατά συναυτουργία από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, έκρηξης κατά συναυτουργία από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών κατά συναυτουργία, εξύβρισης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία και παράβαση της Νομοθεσίας περί ρύθμισης θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και παραβίαση μέτρων για τη διασπορά ασθενειών.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν και στην προσαγωγή ακόμα έντεκα ατόμων, για τα οποία όμως δεν προέκυψε η συμμετοχή τους σε έκνομες ενέργειες και έτσι αφέθηκαν ελεύθερα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση τής Αστυνομίας, υπέστησαν φθορές δέκα οχήματα πολιτών, κυρίως στην οδό Πλαστήρα, κατά την επίθεση των διαδηλωτών στον φραγμό, μπροστά στο Αστυνομικό Τμήμα.