Πράξη αυταπάρνησης: Μητέρα πάλεψε με τίγρη για να σώσει το 15 μηνών παιδί της

Mάχη με γυμνά χέρια με μια τίγρη έδωσε γυναίκα στην Ινδία προκειμένου να σώσει από τα νύχια της το μωρό της.
Chaithanya Krishnan via Getty Images

Η αγάπη της μητέρας για το παιδί της δεν μοιάζει με τίποτα άλλο και η Αρσάνα Κουντχελάρι, μια νεαρή γυναίκα από την επαρχία Μάντχια Πραντες της Ινδίας, το απέδειξε πρόσφατα όταν διακινδύνευσε τη ζωή της για να σώσει τη ζωή του 15 μηνών γιου της.

Η 25χρονη μητέρα περπατούσε με το μωρό σε ένα χωράφι στα περίχωρα του καταφυγίου τίγρεων Μπανταβαρχ. Ξαφνικά μία τίγρης ξεπρόβαλε από τους θάμνους και επιτέθηκε στο 15 μηνών μωρό, αναφέρει το BBC.

Η τίγρης είχε βυθίσει τα δόντια της στο κεφάλι του μωρού και προσπαθούσε να το αρπάξει μακριά, όμως η μητέρα ήταν αποφασισμένη να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να το σώσει.

Με μεγάλο θάρρος η Αρσάνα πάλεψε με τα γυμνά της χέρια για μερικά λεπτά. Οι κραυγές της για βοήθεια ακούστηκαν από τους χωρικούς, οι οποίοι έσπευσαν για βοήθεια και απομάκρυναν με ξύλα την τίγρη.

Η μητέρα και το μωρό της νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί έχει τραύματα στο κεφάλι, ωστόσο η υγεία του δεν διατρέχει κίνδυνο. Πιο ανησυχητική είναι η κατάσταση για τη μητέρα του, η οποία φέρεται να έχει τραυματιστεί στον πνεύμονα, ενώ το σώμα της έχει υποστεί βαθιές πληγές.

Και στους δύο έχουν χορηγηθεί αντιλυσσικές ενέσεις και αναμένεται να αναρρώσουν πλήρως.

Η επίθεση της τίγρης έχει σπείρει τον πανικό στους κατοίκους του χωριού, ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται αντιμέτωποι με αυτό.

Στο παρελθόν έχουν σημειωθεί κι άλλες επιθέσεις από τίγρεις, ενώ πολλοί είναι οι χωρικοί που έχουν δει τις καλλιέργειές τους να καταστρέφονται από ελέφαντες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι επιθέσεις των ζώων συμβαίνουν επειδή η ταχεία αστικοποίηση καταστρέφει τους φυσικούς οικοτόπους, αναγκάζοντας τα ζώα να εισέρχονται σε χωριά και πόλεις προς αναζήτηση θηραμάτων και καταφυγίου.

Δημοφιλή