Βούλα: Απαγωγή «τίγρης» 33χρονου από δολοφόνο για 10.000 ευρώ

Πώς έγινε η «κινηματογραφική» αρπαγή του θύματος.
.
.
Eurokinissi

Στη σύλληψη ενός 35χρονου Ρομά προχώρησαν τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και τον κατηγορούν πως μαζί με τέσσερις συνεργούς του προχώρησαν στην αρπαγή ενός 33χρονου ομόφυλού του, τον οποίο απελευθέρωσαν, αφού πρώτα πήραν δέκα χιλιάδες ευρώ από την οικογένειά του.

Η αρπαγή έγινε το βράδυ της Δευτέρας, 27 Ιουνίου, την ώρα που το θύμα με τη σύζυγό του πήγαιναν στη Βούλα, προκειμένου να επισκεφθούν κάποιον συγγενή τους. Οι δράστες φαίνεται πως ακολουθούσαν τον 33χρονο και σε μία διασταύρωση τον έκλεισαν με αυτοκίνητα, τους απείλησαν με μαχαίρι, χτύπησαν τον άνδρα και χρησιμοποίησαν tazer, υποχρέωσαν τη σύζυγο να αποβιβαστεί και έφυγαν με τον 33χρονο, και το όχημα.

Η γυναίκα πήγε αμέσως στο τμήμα και κατήγγειλε το περιστατικό και πολύ γρήγορα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικές αρχές και ξεκίνησαν την έρευνα.
Την επομένη οι απαγωγείς τον άφησαν ελεύθερο στη Γλυφάδα, αφού πρώτα συγγενής του είχε παραδώσει δέκα χιλιάδες ευρώ στον 35χρονο αρχηγό και οργανωτή της απαγωγής.

Το χρέος και η απαγωγή «τίγρης»

Σύμφωνα με την κατάθεση τού θύματος, ο 33χρονος χρωστούσε χρήματα στον κατηγορούμενο, τα οποία δεν είχε δώσει και έτσι ο 35χρονος αποφάσισε να προχωρήσει στην αρπαγή του και να ζητήσει τις δέκα χιλιάδες ευρώ.

Τέτοιου είδους απαγωγές, με σύντομη καταβολή λύτρων και απελευθέρωση θύματος, παγκοσμίως αποκαλούνται «απαγωγή-τίγρης».

Με ποινικό παρελθόν

Ο συλληφθείς δεν είναι η πρώτη φορά, που πέφτει στα χέρια των αστυνομικών. Αντιθέτως έχει βαρύ ποινικό παρελθόν.

Σε ηλικία 17 ετών είχε πυροβολήσει και σκοτώσει έναν συνομήλικό του στο Ελληνικό και είχε μείνει στις φυλακές για λιγότερα από πέντε χρόνια.

Τον Μάιο τού 2020 είχε συλληφθεί στην Καλαμάτα ως μέλος σπείρας εκβιαστών, που ταυτόχρονα ξέπλενε χρήματα από μία κλοπή - μαμούθ στο θησαυροφυλάκιο τής Τράπεζας της Ελλάδος με λεία 5.900.000 ευρώ.

Είχε κατηγορηθεί επίσης για ναρκωτικά, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παράβαση τού νόμου περί όπλων.

Και το θύμα, όμως, έχει απασχολήσει τις αρχές για κλοπές και άσκοπους πυροβολισμούς.