ΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/11/2020 21:17 EET | Updated 13/11/2020 21:25 EET

Προσαγωγές στα Εξάρχεια μετά από συγκέντρωση για πορεία προς το Πολυτεχνείο

Στους 102 οι προσαχθέντες από το μεσημέρι.

Eurokinissi
.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στα Εξάρχεια, με τους αστυνομικούς να πραγματοποιούν ελέγχους σε πεζούς για να διαπιστωθούν τυχόν παραβάσεις των μέτρων κατά της διάδοσης του κορονοϊού.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι επιβλήθηκαν πρόστιμα σε άτομα που κυκλοφορούσαν περιμετρικά της πλατείας Εξαρχείων, κάποια εκ των οποίων συμμετείχαν σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ.: 92 προσαγωγές, ισχυρές δυνάμεις στα Εξάρχεια

Η Αστυνομία προχώρησε σε 10 νέες προσαγωγές στα Εξάρχεια, καθώς λίγο πριν τις 19:00 το απόγευμα συγκεντρώθηκαν περιμετρικά της πλατείας περίπου 150-200 άτομα πεζοί και με μηχανάκια και επιχείρησαν να φτάσουν στο Πολυτεχνείο.

Ωστόσο, τόσο στην πλατεία Εξαρχείων όσο και στους γύρω δρόμους είχαν αναπτυχθεί από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις (ΜΑΤ, ΥΜΕΤ, ΟΠΚΕ και «Δράση») και ανέκοψαν τη μοτοπορεία, ενώ προχώρησαν σε 10 προσαγωγές ατόμων. Συνολικά ο αριθμός όσων έχουν προσαχθεί από το μεσημέρι (Πολυτεχνείο, Πολυτεχνειούπολη και Εξάρχεια) έχει φτάσει τα 102 άτομα, αν και ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί πόσες απ’ αυτές μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Πάνω από τα Εξάρχεια ίπταται και drone της ΕΛ.ΑΣ. το οποίο δίνει απευθείας εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων στη ΓΑΔΑ, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας θα υπάρχουν αστυνομικοί στην περιοχή.