Προστατευόμενος μάρτυρας από την υπόθεση Novartis σε κύκλωμα απατεώνων

Τα έσοδα τής σπείρας υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις εξακόσιες χιλιάδες ευρώ.
GABRIEL MONNET via Getty Images

Τουλάχιστον οκτώ Έλληνες επιχειρηματίες έπεσαν στα δίχτυα σπείρας απατεώνων και έχασαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Τα μέλη της σπείρας εμφανίζονταν ως στελέχη χρηματοοικονομικής εταιρείας παροχής δανείων με έδρα το εξωτερικό και αναλάμβαναν για λογαριασμό των επιχειρηματιών τη διεκπεραίωση και διαμεσολάβηση στην παροχή των δανείων για τις εταιρείες τους.

Ζητούσαν από τους επιχειρηματίες να τους καταβάλουν τα έξοδα φακέλου, τα οποία κυμαίνονταν από πέντε έως πενήντα χιλιάδες ευρώ, ανάλογα με το ύψος του δανείου που ήθελαν. Τα θύματα κατέβαλαν τα έξοδα, αλλά ουδέποτε έπαιρναν το συνολικό ποσό του δανείου.

Τα στελέχη του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων ξεκίνησαν την έρευνα, ύστερα από καταγγελία επιχειρηματία. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχουν προχωρήσει στη σύλληψη τριών ατόμων, μεταξύ των οποίων και ο «Μάξιμος Σαράφης», προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis.Τα έσοδα τής σπείρας υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις εξακόσιες χιλιάδες ευρώ.

ΝΔ: Αυτοί στον ΣΥΡΙΖΑ που έστησαν τη σκευωρία Novartis εμφανίζονται σήμερα κήνσορες της ηθικής

«Ο ”Μάξιμος Σαράφης”, ο κουκουλοφόρος μάρτυρας που με τις διαβόητες ”καταθέσεις” του στήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ μια άνευ προηγουμένου σκευωρία με στόχο δύο πρώην πρωθυπουργούς, έναν κεντρικό τραπεζίτη και επτά υπουργούς, εκθέτοντας τη χώρα διεθνώς, συνελήφθη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε τραπεζικές απάτες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.

«Κι αυτοί στον ΣΥΡΙΖΑ που ανέθεσαν τη συγκεκριμένη δουλειά κι έστησαν τη σκευωρία της Νοβάρτις, στηριζόμενοι σε τέτοιους ανθρώπους, εμφανίζονται σήμερα κήνσορες της ηθικής, ”τιμητές της νομιμότητας και της συνταγματικής τάξεως”», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Δημοφιλή