ΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/08/2019 14:50 EEST | Updated 08/08/2019 14:53 EEST

Ιατροδικαστής: Επεσε από ύψος και πέθανε ακαριαία η Νάταλι Κρίστοφερ

Η σορός θα μεταφερθεί στην Αθήνα.

Facebook

Πτώση από ύψος, κατά πάσα πιθανότητα, είναι η αιτία θανάτου της Βρετανίδας αστροφυσικού, Νάταλι Κρίστοφερ, που αγνοείτο από την περασμένη Δευτέρα και βρέθηκε νεκρή σε χαράδρα το απόγευμα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκο Καρακούκη, ο οποίος έκανε την αυτοψία στο σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα, η Νάταλι Κρίστοφερ έπεσε από ύψος και πέθανε ακαριαία. 

«Υπάρχουν στοιχεία και από την αυτοψία του χώρου και από την νεκροψία, δηλαδή την εξωτερική επισκόπηση που συνάδουν με πτώση από ύψος» δήλωσε ο κ. Καρακούκης. «Περαιτέρω έρευνα θα γίνει στο Νεκροτομείο Αθηνών και ενδεχομένως θα γίνουν και εργαστηριακές εξετάσεις. Η σορός θα μεταφερθεί σήμερα στην Αθηνα, όπως μου είπε ο επικεφαλής των αστυνομικών ερευνών».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Καρακούκης διευκρίνισε ότι είναι πολλά τα ευρήματα που οδηγούν στην εκδοχή της πτώσης, ενώ υπάρχει μια πρωτογενής κηλίδα αίματος κάτω από το κεφάλι του θύματος και δεν υπάρχουν δορυφορικές κηλίδες που να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι εσύρθη εν ζωή στο σημείο που βρέθηκε το πτώμα.

 «Ο θάνατος ήταν ακαριαίος» υπογράμμισε ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας.

Η 35χρονη Βρετανίδα, που ζούσε στην Κύπρο και είχε πάει για διακοπές στην Ικαρία με τον σύντροφό της, ήταν έμπειρη ορειβάτης και αγαπούσε την αναρρίχηση χωρίς σχοινιά. Το πρωί της Δευτέρας πήγε για τρέξιμο στην περιοχή Κεραμέ του Αγιου Κήρυκου της Ικαρίας και δεν γύρισε ποτέ στο ενοικιαζόμενο δωμάτιο όπου έμενε με τον σύντροφό της.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό της άρχισαν το μεσημέρι της Δευτέρας και γύρω στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης, ένας εθελοντής πυροσβέστης εντόπισε το πτώμα της σε χαράδρα βάθους 20 μέτρων, σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Ηταν πεσμένη ανάσκελα, καταπλακωμένη από βράχια που είχαν αποκολληθεί από την πλαγιά.