Ράφα: Νεκρός Αιγύπτιος στρατιώτης κατά την ανταλλαγή πυρών με Ισραηλινούς

Οι IDF επιβεβαίωσαν πως υπήρξε «περιστατικό με πυροβολισμούς» στα σύνορα των δύο χωρών και πως διεξάγεται διάλογος ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Καπνός υψώνεται μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε κτίρια κοντά στο διαχωριστικό τείχος μεταξύ Αιγύπτου και Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, Τρίτη, 7 Μαΐου 2024.
Καπνός υψώνεται μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε κτίρια κοντά στο διαχωριστικό τείχος μεταξύ Αιγύπτου και Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, Τρίτη, 7 Μαΐου 2024.
via Associated Press

Ένας Αιγύπτιος στρατιώτης σκοτώθηκε και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών με τις δυνάμεις του ισραηλινού στρατού (IDF) κοντά στο πέρασμα της Ράφα. Ο στρατός δεν έχει ακόμη καθορίσει ποια από τις δύο πλευρές άνοιξε πυρ, αλλά σύμφωνα με μαρτυρίες στρατιωτών, η εκτίμηση είναι ότι ένας Αιγύπτιος στρατιώτης πυροβόλησε πρώτος προς τις δυνάμεις των IDF, σύμφωνα με την ισραηλινή Haaretz.

Ο αιγυπτιακός στρατός ξεκίνησε έρευνα για τον θάνατο ενός συνοριοφύλακα από «πυρά» στη μεθόριο με τη Ράφα, μεταξύ της Αιγύπτου και της Λωρίδας της Γάζας όπου έχουν αναπτυχθεί ισραηλινές δυνάμεις.

«Οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις, μέσω των αρμόδιων αρχών, διενεργούν έρευνα για τα πυρά στη μεθοριακή ζώνη της Ράφα, που οδήγησαν στον θάνατο ενός μέλους τους» ανέφερε η ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από έναν εκπρόσωπο του στρατού.

«Πριν από λίγες ώρες υπήρξε ένα περιστατικό με πυροβολισμούς στα αιγυπτιακά σύνορα, το [περιστατικό] ερευνάται, διεξάγεται διάλογος με την αιγυπτιακή πλευρά», δήλωσε νωρίτερα εκπρόσωπος του IDF όπως αναφέρει η Times Of Israel.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα κανένας ισραηλινός στρατιώτης δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια περιστατικού με πυροβολισμούς στο πέρασμα της Ράφα.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Ynet επικαλείται ανώνυμες ισραηλινές στρατιωτικές πηγές που κατηγορούν την Αίγυπτο για τη φονική ανταλλαγή πυρών στα σύνορα Γάζας-Αιγύπτου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αιγυπτιακές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον ισραηλινών στρατιωτών στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα, οι οποίοι απάντησαν με δικά τους πυρά.

Σύμφωνα με τις αναφορές, ένας Αιγύπτιος στρατιώτης σκοτώθηκε στο περιστατικό. Το Ynet αναφέρει ότι και άλλοι Αιγύπτιοι στρατιώτες τραυματίστηκαν.

Δημοφιλή