Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στο γηροκομείο «Άγιος Βασίλειος» της Ξάνθης

69 νέα κρούσματα ανιχνεύτηκαν στο ίδρυμα.
kali9 via Getty Images

Δέκα μέρες μετά την πρώτη ανακοίνωση της διοίκησης του ιδρύματος, ότι 26 τρόφιμοι, καθώς και δέκα άτομα από το προσωπικό του ιδρύματος βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί στο Γηροκομείο «Μέγας Βασίλειος» της Ξάνθης έχουν φτάσει τα εξήντα εννέα.

Τα νέα κρούσματα αφορούν σε 64 τροφίμους, σχεδόν όλοι ηλικωιμένοι, και πέντε εργαζόμενους του γηροκομείου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δύο ηλικιωμένοι νοσηλεύονται στην κλινική covid του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, ενώ υπάρχει επικοινωνία και συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Από την Δευτέρα, 8 Αυγούστου, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του γηροκομείου «Άγιος Βασίλειος» Ιωάννης Παπαχρόνης, σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ανακοίνωση είχε γνωστοποιήσει τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει τις τελευταίες μέρες το ίδρυμα υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Ο κορονοϊός εισχώρησε τελικά και στο δικό μας γηροκομείο από ασυμπτωματικούς φορείς, επισκέπτες και προσωπικό. Παρόλα τα μέτρα ασφαλείας κατάφερε και μας νίκησε».

Ο πρόεδρος του γηροκομείου σε εκείνη την ανακοίνωση έκανε μια εκτενή αναφορά στα επιπλέον μέτρα που έλαβε όλους αυτούς τους μήνες το ίδρυμα, προκειμένου να προφυλάξει τους τρόφιμους και το προσωπικό υπογραμμίζοντας ότι «τριάντα μήνες από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού καταβάλλουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες και διαθέτουμε απίστευτους πόρους, ώστε να προστατεύσουμε το γηροκομείο της καρδιάς μας. Εφαρμόσαμε δικά μας επιπλέον πρωτόκολλα προστασίας και ασφάλειας σε συνδυασμό με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Ελληνικής Πολιτείας».