Πρωτεΐνη: O φυσικός σύμμαχός στη ρύθμιση βάρους

Ρύθμιση βάρους: Πώς η προσθήκη πρωτεΐνης στη διατροφή μάς βοηθάει να δούμε αποτέλεσμα

Μετά την κατανάλωση πρωτεΐνης, είναι πιθανότερο να αισθανθούμε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μειώνοντας έτσι την τάση για τσιμπολόγημα. Έτσι μπορούμε να ρυθμίσουμε ευκολότερα το βάρος μας. Η πρωτεΐνη, λοιπόν, δεν είναι μόνο για τους λάτρεις της γυμναστικής, αλλά τη χρειαζόμαστε όλοι, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας και φυσικής δραστηριότητας.
.
.
.

Έχετε βαρεθεί τις εξαντλητικές δίαιτες και τη συνεχή αίσθηση της πείνας; Είναι πολύ συχνό φαινόμενο να προσπαθούμε να ρυθμίσουμε το βάρος μας και να μην τα καταφέρνουμε. Η καλύτερη λύση για ρύθμιση βάρους είναι ν’ αναζητήσουμε τρόφιμα που συνδυάζουν χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και ταυτόχρονα υψηλή συγκέντρωση πρωτεΐνης, όπως οι φακές, η κινόα, τα αμύγδαλα κ.α Ωστόσο, υπάρχει πάντα τρόπος ν’ αυξήσουμε την περιεκτικότητα των γευμάτων μας σε πρωτεΐνη, είτε αυτό είναι σνακ, είτε είναι κανονικό γεύμα. Και αυτός δεν είναι άλλος από το να βάλουμε στην καθημερινότητά μας κάποιο συμπλήρωμα πρωτεΐνης!


Αν αναζητάς, λοιπόν, μια καλής ποιότητας πρωτεΐνη για να εντάξεις στη διατροφή σου, υπάρχει ένα ελληνικό brand που προσφέρει μια σειρά οργανικών πρωτεϊνών από 100% φυσικά συστατικά, χωρίς ζωικά παράγωγα, τεχνητά γλυκαντικά, πρόσθετες ουσίες και GMOs, η πρωτεΐνη AMINO ANIMO. Ανήκει σ’ ένα εκλεκτό σύνολο Ευρωπαϊκών εταιρειών που διαθέτουν τις τρεις σημαντικότερες παγκόσμιες πιστοποιήσεις: vegan, gluten-free και bio, ενώ είναι και επίσημο μέλος του προγράμματος Beauty Without Bunnies της PETA (animal test–free)

.
.
.

Η πρωτεΐνη, δεν απευθύνεται αποκλειστικά στους λάτρεις της γυμναστικής, αλλά τη χρειαζόμαστε όλοι, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας και φυσικής δραστηριότητας. Βρείτε τις πρωτεϊνες ΑΜΙΝΟ ΑΝΙΜΟ εδώ.

Το AMINO ANIMO αποτελεί κομμάτι του Physis Laboratory, μιας ελληνικής εταιρείας η οποία “γεννήθηκε” με όραμα να δώσει φυσικές λύσεις που θα συμβάλλουν στη δημιουργία μιας πιο υγιούς, παραγωγικής και ευτυχισμένης κοινωνίας. Πίσω από αυτό, κρύβεται μία ομάδα από καταρτισμένους Έλληνες φαρμακοποιούς, οι οποίοι εκπαιδεύονται συνεχώς για να προσφέρουν και να δημιουργούν προϊόντα με τις πιο προηγμένες τεχνολογίες.

.
.
.

Ο Σπύρος και η Όλγα, οι δύο δημιουργοί του Physis Laboratory, κρατώντας τα δύο best-seller προϊόντα τους, τις οργανικές πρωτεΐνες AMINO ANIMO.

Τι είναι στην πραγματικότητα η αίσθηση του κορεσμού και πόσο βοηθάει η πρωτεΐνη;

Υπάρχουν πολλές έρευνες που αποδεικνύουν ότι η πρωτεΐνη αυξάνει την αίσθηση πληρότητας περισσότερο από άλλα μακροθρεπτικά συστατικά, όπως τα λιπαρά ή ο υδατάνθρακας. Οι πρωτεΐνες, λοιπόν, βοηθούν στην αίσθηση του κορεσμού και στη μείωση της πείνας με τον πιο φυσικό τρόπο. Με απλά λόγια, όταν καταναλώνουμε πρωτεΐνη στα γεύματά μας, τα επίπεδα ορισμένων ορμονών σηματοδοτούν στον εγκέφαλο την αίσθηση της πληρότητας. Αυτό σημαίνει ότι μετά την κατανάλωση πρωτεΐνης, είναι πιθανότερο να αισθανθούμε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μειώνοντας έτσι την τάση του να τσιμπολογάμε. Έτσι, θα καταφέρουμε να ρυθμίσουμε ευκολότερα το βάρος μας ή να το διατηρήσουμε σε ισορροπία. Δεν είναι τυχαίο ότι οι αθλητές συμπεριλαμβάνουν στη διατροφή τους μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης, μιας και είναι εκείνη που ευθύνεται τόσο για τη μυϊκή ενδυνάμωση όσο και για τη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού και την αύξηση της αντοχής τους.

.
.
.

Οι φυτικές πρωτεΐνες AMINO ANIMO μπορούν να προστεθούν σε οποιοδήποτε φαγητό (αλμυρό ή γλυκό) για ν’ αυξηθεί η θρεπτική και πρωτεϊνική του αξία. Θα τις βρείτε εδώ!

Τα παραπάνω επιβεβαιώνει και η διαιτολόγος-διατροφολόγος Ήλια Αλεξιάδη-Σμυρνιωτάκη από το Κέντρο Διατροφής και Ευεξίας Riza Wellness.

“Η υψηλότερη πρόσληψη πρωτεΐνης είναι γνωστό ότι οδηγεί σε αύξηση της ποσότητας των αμινοξέων στο έντερο και κατά συνέπεια σε αύξηση της πέψης (ή της οξείδωσης) τους. Αυτή η αυξημένη οξείδωση είναι που ενισχύει και την αίσθηση του κορεσμού. Επιπλέον, μετά την κατανάλωση ενός γεύματος πλούσιου σε πρωτεΐνες, ο κορεσμός διεγείρεται σε μεγαλύτερο βαθμό, σε σύγκριση με γεύματα χαμηλά σε πρωτεΐνη με τις ίδιες ποσότητες θερμίδων. Η εξήγηση είναι ότι η διατροφική πρωτεΐνη προάγει την παραγωγή βασικών ορμονών κορεσμού, όπως η λεπτίνη, που δίνουν σήμα στον εγκέφαλό μας ότι έχουμε χορτάσει. Μάλιστα, το αίσθημα κορεσμού που μας δίνει είναι υψηλότερο σε σχέση με τον κορεσμό από την ίδια ποσότητα υδατανθράκων ή λιπών και άρα μπορεί κανείς να ”χορτάσει” με μικρότερη ποσότητα φαγητού και άρα λιγότερες θερμίδες. Το εντυπωσιακό εδώ, είναι ότι μετά την απώλεια βάρους, η ενίσχυση της πρόσληψης πρωτεΐνης αυξάνει και την πιθανότητα διατήρησης του νέου σωματικού βάρους. Η απώλεια βάρους από μόνη της σαν διαδικασία οδηγεί σε μείωση της ενεργειακής δαπάνης, αλλά η ενισχυμένη πρόσληψη πρωτεΐνης προάγει τη διατήρηση και αύξηση της μυϊκής μάζας, η οποία αναστέλλει αυτή τη μείωση.”

.
.
.

Τις οργανικές πρωτεΐνες AMINO ANIMO που προτείνει η διαιτολόγος-διατροφολόγος θα τις βρείτε εδώ.

Πώς πρέπει να προσθέσεις την πρωτεΐνη στη διατροφή για να ρυθμίσεις το βάρος σου;

Η κατανομή της πρωτεΐνης σε όλα τα γεύματα της ημέρας ενισχύει την ανάπτυξη μυϊκής μάζας και βοηθά στην πιο αποτελεσματική διαχείριση του βάρους. Εδώ ακριβώς εισέρχεται ενεργά στο παιχνίδι η ΑMINO ANIMO, προσφέροντας μια ποικιλία από φυτικές πρωτεΐνες που συνδυάζουν υψηλή ποιότητα, άριστη διατροφική αξία και ευελιξία στη χρήση. Για παράδειγμα, ένας εύκολος κι έξυπνος τρόπος να τη βάλεις στα γεύματά σου είναι να προσθέτεις σε κάθε φαγητό ένα scoop φυτικής πρωτεΐνης ΑMINO ANIMO με ουδέτερη γεύση, όπως η Πρωτεΐνη Αμυγδάλου, η Πρωτεΐνη Αρακά, η Πρωτεΐνη Ηλιόσπορου, η Πρωτεΐνη Κολοκυθόσπορου, η Πρωτεΐνη Ρυζιού ή η Πρωτεΐνη Φάβας, ενισχύοντας πρωτεϊνικά το κάθε γεύμα σου. Με αυτόν τον τρόπο θα προσλαμβάνεις μεγαλύτερες ποσότητες καθαρής πρωτεΐνης, και ταυτόχρονα θα αισθάνεσαι μεγαλύτερο κορεσμό, γεγονός που θα βοηθήσει να έχεις αποτελεσματικό έλεγχο στο βάρος σου.

.
.
.

Η πρωτεΐνη Power Mix Cocoa έχει βραβευτεί με το χρυσό βραβείο στα Vegan Awards 2020. Βρείτε την εδώ!

Οι πρωτεΐνες AMINO ANIMO έχουν υψηλή διαλυτότητα κι ευχάριστη γεύση, ώστε να μπορούμε να τις εντάξουμε είτε σε οποιοδήποτε ρόφημα, από smoothies μέχρι ακόμα και τον καφέ μας, είτε να τις βάλουμε σε οποιοδήποτε φαγητό ή γλυκό για ενίσχυση των θρεπτικών συστατικών. Δεν μόνο για όσους γυμνάζονται, αλλά για όλους όσους χρειάζονται ένα ενεργειακό boost μέσα στη μέρα.

.
.
.

Να σημειωθεί ότι οι φυτικές πρωτεΐνες, λόγω των φυτικών ινών που περιέχουν, επηρεάζουν ευνοϊκά τον κορεσμό και μπορούν να προσφέρουν ίδιο ή μεγαλύτερο κορεσμό συγκριτικά με τις ζωικές πρωτεΐνες. Ανακάλυψε όλη τη σειρά οργανικών πρωτεϊνών από 100% φυσικά συστατικά εδώ.

Στο ταξίδι μας για ισορροπημένη διατροφή και ρύθμιση του βάρους, η πρωτεΐνη ξεχωρίζει ως κορυφαίος σύμμαχος. Οι φυτικές πρωτεΐνες AMINO ANIMO αποτελούν μια ιδανική επιλογή, συνδυάζοντας χαμηλές θερμίδες με υψηλή πρωτεϊνική αξία. Βάζοντάς τις ενεργά στη διατροφή μας κάνουμε κάθε μέρα ένα βήμα προς μια πιο υγιεινή ζωή, υποστηρίζοντας την ενδυνάμωση του οργανισμού μας με φυσικούς και αποτελεσματικούς τρόπους.

Βρείτε όλη τη σειρά οργανικών πρωτεϊνών ΑΜΙΝΟ ΑΝΙΜΟ από 100% φυσικά συστατικά εδώ.